Stockholm!

Igår packade vi bilen full från göteborg och begav oss mot huvudstaden, vi tänkte försöka undvika snöstormen som skulle dra in över inlandet under torsdagsnatten. Vi hamnade mitt i snön men vi missade stormen ;) Kan inte ladda upp bilder nu men det kommer, det var Mycket snö på vissa ställen! Jag hjälpte Deccis mamma att köra sista biten när snön var över och hon behövde vila lite!

Nu har vi ätit frukost, hunden är rastad och vi ska snart åka och handla. Imorgon ska vi på inflytningsfest/halloweenfest! Det blir nog kul som bara den!

Och igår kväll när jag och Decci och Texas hade gått och lagt oss släckte Decci lampan och då sa jag "nej, tänd! Jag måste bara få titta på hunden lite!" :P Han är så fin och så go och det är så underbart att ha en hund som mer än gärna följer med på alla resor och upptåg. I huset finns det 4st katter varav 3st av dom aldrig har träffat hund men Texas bryr sig ju inte om dom så det är inget större problem! :) Katt leker med sin "kusin" Elliot och de har såå roligt! :D

När vi låg där kom vi också fram till att förhållandet mellan människor är som batterier, vi ska vara olika, en plus och minus, men vi ska vara samma typ av batterier så vi har samma grundinställning. Så tror vi det sak vara för att det sak fungera bäst! Hur tror ni det är!? Hur hittar man någon man kan dela resten av livet med!?

Ja det är livets stora fråga, nu ska vi spela lite wii och sen klä på oss och dra och handla! Hej svejs!


Tisdag

Idag har jag varit på gymmet och tränat, det är så skönt bara man kommer igång och gör det regelbundet! Förra veckan var jag där tre gånger, försöker gå dit mellan två och tre gånger per vecka. Blir så mycket piggare av det! Den där tröttheten som förföljde mig för ett tag sen när jag inte ville göra nåt är bort! Såå skönt! :)

Texas ligger just nu och tuggar på ett tuggeben! Han har aldrig tyckt om att tugga på ben, i alla fall inte själv, bara om jag höll i det åt honom, men nu roar han sig själv med det! Det är bra för hans munhygien om han börjar tugga lite ;)

Nä jag vet inte vad jag ska skriva ikväll! Paus i House nu så snart dags att sätta sig vid tv:n igen! Ikväll är det även rosa bandet galan! Hoppas de får in mycket pengar till mer forskning och behandlingsmetoder mot bröstcancer!

Ha de fint!!!


Blåbärspaj a la Decirée

Ojojoj, måndagkväll, att inte vara ledig en ända dag en hel vecka och ha tenta på fredagen, mycket värre kan det inte bli, de kändes i kroppen när jag kom hem idag och kände att jag har inget jag måste göra i skolan idag, trött blev jag i heela kroppen och hamnad i soffan! Tog mig till brukshundsklubben och Texas gav mig kraft och glädje när han busade runt på planen, det vara "bara" 5st boxrar och en schäfer och så vi på plan idag, hmm, och inte en kotte jag kände igen....! På väg hem stannade jag och handlade det nödvändiga på Maxi och när jag kom hem stod det en varm blåbärspaj på spisen! Så nu ska jag och alla andra i mitt hus sätta oss och titta på P.S I Love You och äta paj! Ha en bra kväll!

Ps, jag hade inga hål i tänderna, bara lite tandsten som de tog bort, Ds.



Deccis blåbärspaj!

Morgonstund!

Ännu en dag! Jag har fortfarande inte haft någon helg och nu fortsätter nästa vecak, jag är glad att alla veckor inte är så här men det har funkat jättebra och jag har sett till att sova mycket så jag är inte särskilt morgontrött alls :P Nu på morgonen ska jag och Decci till tandläkaren! Hon har ont i en tand och jag ska bara göra en vanlig gå-och-kolla-tänderna-undersökning! Hoppas jag inte har några hål! ;-)

Denna veckan ska bara handla om vätskebalans och näring till kroppen! Det ska bli kul med något nytt och lägga det som var till tentan i freadgs, bakom sig, iaf tills man vet om det blir omtenta ;) Och på fredag åker jag och Texas och Decci och kanske Katt (om han är frisk, han har tappat mjauet ;)) till Stockholm! Ska på Inflyttningsfest! Så det är fullt upp som vanligt men på ett helt annat sätt än förra veckan! :)

Nu är det dags att bege sig!

Till U-B: Decci tog det kortet någon gång när vi var på bruks ;) Den är lite häftig, så bra ljus även om det är "dåligt" ljus eller va man ska säga ;)

Ikväll är det träning på bruks! Ha en bra dag!


Texas har redan planerat att vända sig när han är över hindret, det syns på huvudet ;) Han vet allt vad som ska hända sen! Smart vovve!


I natt får vi en timme extra!

Och jag klagar inte det minsta! Klockan står på 05.50, då är det bara att gå upp och fixa allt innan man börjar jobba 07.00! Idag har varit en riktigt bra dag på jobbet och det var riktigt kul att vara tillbaka och träffa alla trevliga människor och djur igen! Idag var det dessutom öppet hus på Blå Stjärnan så allmänheten var på besök! Spännanade både för oss som jobbar och dom ;)

Ikväll har jag inte gjort mycket, kollat på film, ätit poporn och lite Gott och Blandat, just nu besätr mitt liv av godis, godis, godis, och söt saker! Jag har hamnat i en ond cirkel och det är så jobbigt att bryta den! Det är ju så gootttt! Men lagom är bäst så jag får nog dra ner lite på det goda ;)

Men som sagt, glöm inte vrida tillbaka klockan innan ni går och lägger er så ni slipper gå upp en timme tidigare än planerat!

Kram kram!


"hur länge ska du prata i telefon!? Jag är ju laddad till max!?"


Jobbardags!

Hunden är promenerad och jag äten! Fick så¨väldigt ont i magen när jag var ute ocg gick så jag fick ta två alvedon och lägga mig på sängen och abra försöka slappna av en stund och nu är smärtan borta! Jag har ätit frukost och är fit for fight för jobbet! Ska blii såå kul! =D Ha en toppen dag gott folk!

Nu är det klart!

Sitter framför datorn och slappar, det är jag värd! Tentan är avklarade och varje gång man gjort en tenta kommdet det en sån otrolig lättnad över en så man blir helt slut i kroppen! Kan det bero på all spänning innan kanske!? :P Många tankar har det varit vem man skulle få göra denna tentan med, det var vår första partenta. När vi satt imorse och lyssnade spänt på när ens namn skulle komma var jag såå nervös, Kitty och ??? - Kajsa! Kajsa, jag , Malin och Therese har pluggat ihop helt kursen så när Margaretha ropade upp Kitty och Kajsa släppte all nervositet på en gång! Vi gick till vårt tilldelade grupprum och började skriva om Eliminationsförändringar, urinvägarna. Jag konstaterad nyss när jag pratade med Birgitta att jag är fast i kisseriet, v46 börjar min praktik på urologen, så nu får vi väl hoppas att jag klarar tentan och är expert på området närjag börjar min praktik redan, vet exakt vad jag sak säga och göra med patienten ;) Hmm, fast i en "pissig" karriär på urologen som Birgitta så fint sammanfattade det ;) Hehe, tror inte det! =P

Ikväll blir det fläskfilé och klyftpotatis om någon är sugen på att komma på fredagsmiddag! Decci den lilla svikaren åker till Borås =( Men jag ska jobba imoroogn klockan 07.00 så jag kan inte följa med! Ajaj jag och Texas roar nog oss med något kuligt ikväll iaf :)

Läste på U-B´s blogg att det blåste rejält på ööön, det gör det här med! Vet inte om jag och Texas tänker gå ut idag, kanske blåser bort!? Tråkigt nu när jag är ledig att inte kunna gå på långlångpromenad, men samtidigt lite skönt, det är mycket avstressande sånt här väder, jag känner inte att jag behöver göra nåt vettigt liksom. Att bara slappa och ta det lugnt en kväll får man göra när det är sånt här väder! regn och blåst! fy =S

Ha en skön fredag! Kramar!


Det vackraste som finns, är att se dig!

Dagen innan tentan!

Jaha nu var det dags igen, så känns det! Det tar alltid så himmla mycket energi och och ork innan en tenta och alltid lägger jag så himmla stora krav på mig själv att jag ska kunna allt och känner alltid att jag har gjort för lite! Men just nu är vi en halv klass som känner precis likadant så jag är i alla fall inte ensam! Den andra hälften är på praktik och vi som har haft teori nu sak ut på praktik v46 och 6veckor framåt och då får de andra sitta i skolan och ha tenta ångest runt jul ;) Shit, om man tänker så har vi denna tentan kvar, sen prkatik och sen är det jul och då är ännu en termin slut! =S Vi kan nog inte tänka så ännu ;) När jag och Louise satt på spårvagnen idag och åkte upp längs avenyn såg vi att de höll på att sätta upp julgransbelysningar i lyktstolparna! Inte riktigt julgranar utan såna här ljusställningar som ser ut som julgranar! Men ändå, Hallå eller!? Aja det är väl många julgranar som ska upp så de får väl börja i tid, Göteborg är väl en av de mest upplysta städerna kring jul!?

Tillbaka till plugget! När jag kom hem idag gjorde jag iaf chokladbollar! Blev så jättesugen på det efter att Kajsa berättat att hon gjort de igår kväll! (det blev 19st och nu är det 3st kvar!) Gick på promenad med Texas, lagade mat och ÅT INNAN jag tog fram bollarna! Sen satte jag mig och pluggade samtidigt som jag mölade i mig bollar, och nu kan jag ju berätta att jag mår inte så bra ;) Men ack var gör de ;) Mummms!

Nu ska jag kolla på S.O.S Gute! Så härligt att höra gotländskan, Texas känner sig säkert som hemma då ;) Och så får jag se lite praktisk omvårdnad i sjuksköterskearbetet! Perfekt, slipper jag plugga mer ikväll ;) *hihi*



Texas väntar på att "mamma" ska sluta tentaplugga och börja roa honom igen!

Ännu en dag i göteborg!

Jaha, nu börjar tisdagen också leda mot ett slut. Just nu håller Texas på att söka igenom hela lägenheten efter en leksak fylld med köttbullar, bra aktivering för en hund med bra näsa och som behöver tänka lite! Det går riktigt bra, snart hittar han den och så var det lilla roliga slut =)

Har varit duktig idag, först och främst var vi lediga, vår ända lediga dag vår tenta vecka! Bedrövligt tycker vi studenter! Så kvart i nio infann jag mig som vanligt i skolan för att sitta och plugga med mina goa klasskamrater! Vi var väl inte världens effetivaste men roligt hade vi och det är ju väldigt viktigt har jag hört ;) När jag kom hem gick jag till gymmet och sprang av mig all frustation över tentan, men inte utan att samtidigt plugga ;) Sen hem och ta en skön promenad med Texas! Sen var det dags för kvällsmat! Idag blev det kokt torsk med wuinoa och dillsås! Mumsigt om du frågar mig ;) Efter att vi ätit och smält maten åkte vi och handlade mat för hela veckan känns det som! Det blir en massa god mat! Det är så skönt när maten är bestämmd! Förstår verkligen mamma som blir såå glada om vi säger vad vi är sugna på så hon slipper komma på =)

Ucsh jag sitter här och hickar och det är så jobbigt! Den vill inte sluta.................................................


Önskar er en skön kväll! :)


My Sweetheart, Texas!



Blekinge tur och retur!

En helg i blekinge med helt underbart väder och massa trevliga stunder med familjen! På fredagen då, ett äventyr utöver det vanliga, läs föregående inlägg ;) Och så kom lördagen, då åkte jag och Evve till Pachá, han är på spa i Sösdala ;) Han har en inflammation i knäet som hålle rpå att behandlas så nu står han på ett stall där han ska få simma varje dag för att komma igång! På lördagen var första gången han skulle simma och jag och Evve åkte ner för att hjälpa honom i. I tjugominuter stod han och funderade på om han verkligen skulle gå i. Jag och Evve turades om att lyfta benen och flyttade hans små "tassar" närmare och närmare. Helt plötsligt när vi stod där bestämmde han sig i alla fall för att gå i och i mycket stressat tempo tog han första långsidan men när han gjort en snygg sväng lugnade han ner sig på andra långsidan och tog några fina simtag! Och när han gick upp på rampen och åter finck tyngd på hovarna vinglade han till innan han stolt gnäggade till de andra hästarna i stallet att nu hade han minsan också tagit sitt förast simborgarmärke! *Duktig pålle!* Och ja just de! Innan vi åkte dit var pappa och jag duktiga och plockade iordning utomhus och eldade upp allt brännbart vi samlat på vår lilla eldhög :) Sen på söndagen klippte jag till vovven ;) Med sax och trimmer alltså ;) Så nu är han en riktig snygging igen! Om dock fortfarande lite lurvig på magen ;) Efter det åkte jag och mamma och hälsade på en av hennes elever vars familj har uppfödning av grand danois, de hade 10st 5 veckors gamla valpar! GD är verkligen ingen ras jag någonsin skulle kunna tänka mig men valpar säger jag aldrig nej till ;) *sniff, sniff, bit, bit, lukt, lukt!* På väg hem igen stannde jag hos mormor och moster lisa! De blev så glada av att se mig igen och jag av att se dom! =) Ja sen åkte jag och Texas den långa vägen upp till göteborg på rekord tid för att hinna handla mat och gå på kissrunda innan Gossip Girl började, och vi hann precis! Underbart!

Idag belv det ingen hundträning på bruks, det var typ storm och regnet regnade så jag hade noll komma noll lust att åka dit så vi sket helt enkelt i det! :) Inget bra att träna när man inte har någon lust iaf... Sara i Gamleby lånade en klänning av mig osm hon hade på ett bröllop och idag fick jag tillbaka den, på psten, så Texas och jag gick och hämtade paketet på posten så bar Texas stolt hem det! Han har ett mycket bra grepp, det syntes inte på paketet att han hade burit det ;)

Tenta på Fredag!!!!!!!!!!






Spännande med eld pojkar!?


Lilla Muff, du har inte funderat på att räcka ut tunga lite längre!?

En heldag på HMS NYKÖPING

HMS NYKÖPING är ett krigsfartyg som ligger i Karlskrona. Det är en av fem fartyg som utgör de mordernaste stridsfartygen i svenskt vatten. Min bror gör sin värnplikt på den här båten som kock och idag hade de besöksdag så jag, min stora syster och pappa åkte in vid 08.00 och var inte hemma igen förän 15.00! Vi var ute med den här lilla båten i Karlskornas skärgård och den tuffade på rätt bra, men den kändes lite fel placerad men oj vilken upplevelse! Och brosan bjöd allt folk på en uuuunderbar middag, den bästa potatisgratäng jag någonsin ätit med ryggbiff och sallad! Lite bättre mat till sjöss än i skogen hos militärerna ;) På båten fick vi prova en massa olika saker, åka hiss upp och ner i gummibåt, spruta vattenkanon och andas i syrgasmask som rökdykarna har  :) Så Tack marinen för än skit kul dag! Helt slut efter dagens intryck! ;) Så här ser föresten den "lilla" båten ut ;)


(bilden är lånad från internet)


Jaa, så efter den här dagen när energin är som bortblåst av allt har jag suttit i köket med mamma och läst Mamma Mu för henne. När jag var lite var det tvärt om, så det skulle vara så ;) Denna ko! Hon är ju sååå underbar! Här är ett exempel från den senaste boken, Mamma Mu och Kräkans jul: Kråkan sopade undan snö från fönstert och tittade in i ladugården. -Ryck mig i fjädrana! Vad gör hon, sa han. Mamma Mu hoppade upp och ner, upp och ner. Hon var svettig och pustade. -Hej Kråkan, kommer du, kom in! -Krax! Varför hoppar du så där? Kor ska väl stå och tugga och glo i lugn och ro. Mamma Mu såg sig omkring. Sch, det är en hemlighet. Om jag hoppar så mycket så kanske det blir vispgrädde av mjöklen. Det ska bli en överraskning till bonden imorgon. På självaste julafton!.

Haha kunde ni låta bli och le nu eller!? Nää, tänkte väl det ;) Önskar er en skön helg! Det ska jag och Texas ha här hemma i alla fall! =)

Imorgon åker vi hem!

Jag är verkligen inte smart ibland :) Kom hem vid halv fem och sen dess har jag bara suttit framför datorn och andats och tagit det lugnt, uppdaterat hemsidan med ett nytt fofoalnum, festligt, kallar jag det! Sen har jag varit ute en kort promenad med hunden, det regnar en massa och varken jag eller Texas var på humör för regn idag! Och så skulle jag då ha packat! För om jag hade packat hade jag kunnat gå och lägga mig direkt efter Grey´s Anatomy ikväll, nu får jag stanna uppe bara för att packa när jag kunde ha sovit ;) aja, så lång tid hoppas jag inte att det tar att packa men ändå, suck på mig! =)

Och jag har gått ett mail från Ruffas matte, hon tyckte om bilderna jättemycket och har skicakt dom vidare till Ruffas riktiga uppfödare i Holland! Det är inte dåligt att sprida sin bilder över världen! Hittills har mina bilder skymtas på: Kennel Rindi, Kennel Bonasia, Kennel Jolly Spot´s, Kennel Almanza, Kennel Hollivera´s och Kennel Cirtap´s och så nu då kanske på en kennel i Holland, man kan ju tro att jag är proffs ;) Jag blir så glad varje gång någon uppskattar en bild jag tagit och vill ha den! Så tack alla ni som tycker om mina bilder! Det betyder massor för mig! Är ju ändå en STOOOOR hobby :) Bye the Way så har mitt VISA kort med Texas kommit och det blev jättebra så nu har jag med vovven var jag än går! =D

Nu kom Decci hem och lika fort ska vi gå igen och yoga! Ha de bra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Texas tränar också smidighet och styrka =)

Wetterhonu! Säger bara det!

Hej hopp! Nu har jag och Decci varit och hälsat på hos Kennel Cirtap´s! De äger den enda Wetterhounen i hela Sverige, hon heter Roffa och är ca 2år! Decci och jag, måste jag säga, har fastnat totalt för rasen! Så för att bilda oss en uppfattning om rasen åkte vi och hälsade på och gick på en lite promenad! Ruffa är bara en individ i rasen och naturligtvis är inte alla som Ruffa, men Vilken Hund! =D Jag kan ta med henne hem till Texas på en gång! Men det fick vi inte, eller jag frågade inte men jag antog det ;) Hon är utställningschampion i många länder och ww-08! Det råkar vara så att hon ska förhoppningsvis ha valpar nästa vår och Decci funderar starkt på att ta en valp! Jag kan inte annat än hålla tummarna för att det blir så flr då får jag kanske också lukta på den ibland (älskar valpoft!). När vi var på väg hem fick jag ett sms från Texas hundvakt, min underbara granne! "Om du ber snällt kanske kanske du får tillbaka honom. Han är så sööt!!" Ja, han har det nog bra när han är hos henne ;) TACK!!!

Nu är det dags att säga god natt! Och ladda med ny energi! Natti..........




Idag får Ruffa avsluta detta inlägget :)

Minigolf!

Inget att prata om, jag vann inte ;) Men det var skojsigt ändå! Jag måste säga att jag gjorde den snyggaste putten iaf, och hole in one blev det! =D Men det räckte som sagt inte så nu är det bara att öva och ta revanch annan gång ;)

Är fortfarande helt slut i kroppen, när jag kom hem efter skolan somnade jag på soffan och under de sista hålen på golfbanan var jag så trött så jag orkade knappt slå bollen kändes det som. Blää, blir så trött på mig att jag är så trött, även det vardagliga sysslorna som att diska och plocka in tvätten är jätte jobbiga, just nu vill jag bara hem till mamma och pappa och syskonen så jag slipper all vardag! Och ändå hjälps jag och Decci åt med det mesta iaf... :(

Men det har inte bara varit en trött dag idag! Jag började dagen med att vara riktigt seriös framför datorn och skriva på vårt grupparbete! Vi skulle ha träffats på biblioteket och skrivit tillsammans men en i gruppen var sjuk och en kunde inte komma fören senare så då bestämmde vi att jobba hemifrån, och det blev jättebra, i alla fall för min del! Och så har jag ringt och bokat tid till den "vanliga" tandläkaren för att göra en rutin kontroll efter hål och annat man kan ha ;) Här i Västra götaland har de bestämmt att alla som är födda 88 får ytterligare två år med grattis tandvård så det år lika bra att passa på att kolla tänderna, och laga om det behövs. En kompis var och lagade ett hål i sommras, hade hon fått betala för sig hade det gått på 1300kr! Ja, tack jag sparar gärna dom till nåt roligare! :) Minigolf eller så ;)

Nu är matsäcken packade till imorogn, bilen tankade och kamera batteriet ligger på laddning! Här ska träffas Wetterhoun för första gången! Decci är riktigt nervös ;)

Texten ser lite annorlunda ut idag och den vägrar se normal ut så det ska väl vara så här ;) Ha en skön kväll! Tack och hej, leverpastej!




Liseberg!!!

Precis hemkommen från en underbar kväll på Liseberg, sista kvällen denna säsongen!! Jag och Decci åkte in för att åka av oss det sista åkbegäret och oj vad det pirrade i magen :) Och dessutom passade jag på att spela bort 100kr på lyckohjul som inte var någon lycka alls men jag hade kul och jag slapp äta upp 2kg choklad så lika bra var väl det ;)  Kvällen avslutades med ett hejdundrande fyrverkeri! OCh det avslutade även en bra helg och nu är det bara att samla ihop nya tag inför en ny vecka! Och det händer mycket! Måndag-minigolf, tisdag-jag och Decci ska åka till Örby och hälsa på en uppfödare till hundrasen Wetterhoun, Decci kanske ska ha en valp därifrån! :) På onsdag-är det yoga, som vanligt ;) och på Torsdag-Då ska jag och Texas köra hem till Blekinge! Veckan fullbokad och jag har ingen aning om när jag ska plugga!? Inte nu på fredag utan nästa fredag är det tenta! Jag laddar som vanligt i god tid innan ;)

Texas har fått en snabbfrisering av tassar och mage idag, han kanske ska följa med på tisdag och då måste han ju vara representabel ut så att Decci får köpa hund ;) Dessutom är det en före detta springer uppfödare så det känns ju lite kul för mig också ;)

Detta får bli ett kort inlägg för nu kommer jag inte på något mer att skriva!



Sommarminnen =D

(Ingen rubrik!!)

Kan man hoppa över en rubrik en dag för den här dagen saknar rubrik ;)

Igår åkte jag in till Viktoria, en pub i stan där Decci och hennes jobbarkompisar höll till och hade avskedsfest för en som hade jobbat sin sista dag på jobbet, frivilligt ;) Det var mycket trevligt och träffa Decci jobbarkompisar och de flesta visste precis vem jag var: "ohh, det är du som lagar den goda maten!" Hehe japp, det är jag! Decci brukar berätta hur de sitter och dreglar över hennes mat, den jag har lagat, för hemma hos oss är det jag som lagar all mat och det är vi båda glada för ;) Vi var hemma vid halv tre och det var skönt att det inte blev senare, jag tycker de är lagom att åka hem då men oftast vill alla andra mina kompisar stanna till tre, fyra i stan och då är man ju inte hemma fören ca halv fem på morgonen...jag ser inte meningen med det så jag är alltid den tråkiga som vill åka hem lite tidigare än alla andra för jag vill ju göra vettiga saker dagen efter och inte bara sova som de brukar tänka sig att göra...Kanske där problemet är, vad man vill göra dagen efter ;) Aja det var en mycket trevlig kväll i alla fall och jag är glad att jag tog mig in till stan trots att de regnade och var allmänt tråkigt väder när jag skulle åka in! :)

Idag skulle jag plugga hela dagen had ejag tänkt, så blev det inte :P Men jag har pluggat lite och jag har ju lite tid på mig imorogon också att bli klar med det jag vill innan helgen är slut! :)

Nu ska jag äta min hemmalagade jordgubbssylt med glass, ääää Mummmmms! =D



"Vi ser framåt, TILLSAMMANS!!" ;)


Helt slut!

Jag vet inte vad jag ska ta mig till! Jag går och lägger mig tidigt varje kväll, fast jag sover inte så jättebra och det är en mardrömm varje gång klockan ringer! :(  Min kropp, min hjärna säger NEJ KITTY! Den vill inte mer just nu! När jag gick hem från skolan idag vid fyra var jag så trött att jag kunde somnat stående! Men när jag kom hem var det en glad liten kille som väntade på en promenad i det fina vädret! Och det fick han naturligtvis sen var det dags för mat och sen har jag och Decci tittat på Tv. Nu är allt bra slut på tv och jag ska snart gå och lägga mig. Jag sa att jag skulle plugga i eftermiddag och sen belöna mig med att sova så länge jag vill imorgon, men plugga har jag verkligen inte gjort/haft tid för men jag tror jag ska sova i alla fall ;) Har inte föreläsning fören kl 13.00 och den är om medvetandesäkning. Det ska bli intressant hoppas bara den är bra sen!

Det märks att jag är en hundmänniska, jag gör mycket för lite belöning ;) Men jag tycker det är viktigt att belöna sig när man gör nåt jobbigt/tråkigt/måsten med mera. Då har man i alla fall något att se framemot! Så ni som inte belönar er med nåt, Börja med det, de är ni värda!! :)

Har inte fått någon tid för att börja dra ut visdomständerna... Det är kanske det som tar på krafterna, i alla fall en del av dom...Att fundera hur ont det kommer göra att dra ut fyra visdomständer, inte på en gång utan EN och EN! Kommer jag överhuvudtaget gå dit när det är dags för fjärde tanden eller har jag tröttnat på flytande kost och se ut som en svullen jag vet inte vad!?

Kanske lite fest imorgon kväll med Deccis jobbakompisar? Vi får se vad de blir! På söndag ska jag i alla fall till FINALEN på Liseberg! Men det är inte stängt så länge, redan den 14 november öppnar Jul På Liseberg! Och för en gångskull ska jag faktiskt se till att ta mig dit och inte bara stå utanför och kolla på de fina lamporna! Det ska mamma se till ;)

Sooooov så gott folket!


Pappa inspirerad del2

Haha jag bara måste skriva detta NU!!!! Imorse när jag hade varit ute med hunden i nattlinne och jacka och naturligtvis glömt mobilen inne krånglar låset i dörren som bara den och jag står där i säkert fem minuter och det går inte att låsa upp dörren! Helt hopplöst kändes det men till slut kunde jag knappt låsa upp dörren och gå in. Så när jag gick från språvagnen idag tänkte jag att jag måste ringa och fråga pappa va jag ska göra nu, hade ju redan provat smörja med matolja! =P Hahaha, vilket gott skratt vi båda två fick när han sa till mig att ja, Kitty, matolja är det sista man ska ha i ett lås för då fastnar all skit där i och så blir det ännu trögare! Haha, pappa du har lärt mig jättemycket men INTE lärt mig att man inte ska ha matolja i låset ;) Men nu har jag lärt mig det också! Istället ska man ha grafit, det kan man få från till exempel en blyertspenna! Bara så ni vet ;) Aja, får väl se om låset håller annars får vår jättesnälla bovärd hjälpa oss med att byta lås, det funkade ju liksom inte innan, det var ju därför matoljan kom fram ;) Men det är säkert inga problem! Haha skrattar fortfarande bara jag tänker på det *fniss!*

Nu har jag varit och handlat och in med varorna och iväg till gymmet! Fullt upp hela tiden! Kraaaaaaaaaaaaam på er som läser min blogg!

Att stanna hemma från skolan!

Det är inte lika enkelt som man tror att stanna hemma från skolan och utnyttja lika många timmar som man hade gjort i skolan till att plugga! Det är ett som är säkert! =P MEN man kanske får lite mer värdefulla saker gjort och då jämnar det nog ut sig! :)

Nu har jag i alla fall pluggat någon timme och snart ska jag åka in till stan för att möta upp en klasskompis och gå och ta blodprov, vi ska gå och kolla så att vi har blivit vaccinerade och bildat våra antikroppar! Annars blir det mer sprutor :S Har uppdaterat hemsidan och Texas fotoalbum med lite sköna busbilder från morgonpromenaden! Min vovve är bara  så skön och trots att han snart fyller 5år är han världens busigaste roligaste vovve! Jag som var rädd att vovven skulle bli lat och tråkig när den blev äldre, men icke sa nicke! Inte än på ett tag i alla fall! =D

Till lunch har jag kokt mammas goda risgrynsgröt! Mums va den är god! Lite tidigt kanske men vad spelar det för roll, man får ju äta det när man vill egentligen, bara det att de flesta äter de bara till jul ;)

Nähä dags att studera vidare!



Hösten här nu, eller!?

Jag måste säga att hösten tar lång tid på sig här i Göteborg! Inte för att jag vet hur det ser ut i övriga Sverige men löven har liksom varit lite gula en lång tid nu! :) När Texas och jag var på promenad idag tog jag med mig kameran för att föröska få lite vackra höstbilder på vovven. Det gick inte så bra, var inte så höstigt, eller så var jag bara på fel ställe! På fotbollsplanen var det i alla fall ett träd som hade ramlat och det hade en häftig nyans av oranget på toppen sen blev det gult och sen grönt! (se bilden!) Jag kom ju inte på den braiga idén att ta kort vid det trädet, det kunde ju blitt lite höstigt; den idén kom Decci på nu, så om det är fint väder imorgon (det har lovat regn!) ska jag gå dit och ta kort och se om det bli bättre! De jag tog nu blev bara röriga och trädiga och ingen bra bakgrund alls helt enkelt! ;)



Idag har jag haft en sån där hopplöst onödig dag i skolan igen då jag kunde gjort så mycket vettigare hemma! Idag har vi fått reda på hur socialstyrelsen gjorde när de bestämmde att de skulle göra Nationella omvårdnadsriktlinjer för personer med demens, vår kurs, vår tenta, handlar om omvårdnaden, inte hur de har gjort för att forska fram omvårdadsåtgärderna! Men den informationen kan man ju hitta på olika hemsidor, varför berättar ni inte det för oss istället!? trodde det var det som var meningen...Suuuck! Så imorgon funderar jag på att stanna hemma och plugga så kanske jag kan vara lite social i helgen ockås men jag är sån "duktig flicka" och får så dåligt samvete om jag stannar hemma! Jag kan ju missa något jätteviktigt ;) Fast vad är så viktigt att man inte kan läsa det själv i så fall!? Får ju ändå reda på vad de har gått igenom på lektionen...Och hela halva klassen funderar på att hoppa över lektionen! Hög klass på utbildnigen!? De vill de att vi ska tro i alla fall, vet inte hur många gånger de påpekat att de är den mest eftertraktade sjuksköterske utbildningen i Sverige och att de ställer stora krav på oss och så vidare...Kan man inte få lite bättre föreläsningar då än att känna sig beviken flera gånger i veckan över kvalitén på utbildningen!?

Slut på klagomål! Efter mat och tvättid och promenad och allt de där man måste göra en tisdagkväll har jag pluggat och det går framåt! Skööönt! Känner mig så nöjd just nu!

Till sist vill jag skicka en tanke till min storasyster och hennes häst, Pachá! Se till att bli bra lilla pållen! Du är ju så gó!




Krya på dig i ditt onda ben! :)

Bankkort!

Har bestämmt mig för att göra ett bankkort med personlig bild på! Så här kommer det se ut! Nu är det beställt! =D


Måndag - tycker inte om måndagar!

Efter att ha halvt ha vänt upp och ner på dygnet under helgen är det alltid lika segt att gå upp måndag morgon! Det är därför jag inte tycker om måndagar! När jag väl är uppe och igång är måndagen en bra dag i alla fall :) Hela denna veckan kommer handla om minnesstörningar och framför allt demens, kommer vara helt less på det när veckan är slut! Känner det på mig ;) Eller kommer jag själv drabbas av världens minnesförlust då mina hjärnceller går och dör av utmattning eller nåt =P

Träningen med Vovven gick sådär...Han är så överladdad på plan att jag vågar inte släppa odjuret löst för det känns som om han ska dra tre varc runt plan och dra med sig varenda hund! Men som de andra i gruppen sa när vi pratade om hur det hade gått idag, han ser häftigt laddad och glad ut! Jo tack det är han! Men vi tränar i koppel tills vi har fått en urladdning, då kanske jag vågar släppa honom igen ;) Riktigt så illa är det inte, vi tränade faktiskt rutan idag och det kan vi inte göra i koppel, och det gick riktigt bra! Han är ta mig allt en duktig vovve trots allt! =D

Imorgon ska jag plugga lite när jag kommer hem från skolan tänkte jag! Håller på att planerar så att jag nästa torsdag kan åka hem utan att behöva plugga ihjäl mig inför tentan och slippe dra med en massa grejer hem, bara det jag har renskrivit! Vi får väl se hur det går, mycket att renskriva men det vore så skönt!! Har tänkt avlägga hela denna helgen på det ockås :) Vill man ha en lugn helg får man offra en annan ;) Och för den som är intresserad har jag fått en jobbhelg på blåstjärnan igen och det ska bli så kuuuuuuuuul!!! Har saknat folket och djuren! =D

Go kväll!




"Va ska jag göra nu!?!?!?!?!?!?!?"

Stormen är över!

Inatt var det storm i Göteborg, som tur var sov vi sött när stormen drog in över västkusten, när vi vaknade var det över! Det regnade dock och jag och Texas flyttade oss från sängen till soffan vid halv elva, efter ett tag kom Decci också ut och vi låg och kollade på tv till klockan ett! Då tyckte jag att det var dags att gå ut med hunden och kanske äta lite frukost!? Solen sken under min och Texas promenad som jag bara gjorde längre och längre för jag ville inte hem och gå och sätta mig och plugga. Efter en timme var vi hemma i alla fall och jag har pluggat lite halvt sen klockam 14. Kan ju inte påstå att jag har varit särskilt effetiv men jag har gjort klart ett symtom så nu är det bara åtta kvar! =D

Trodde vi hade tvättid idag men när vi kom ner var det redan någon som tvättade och vi kollade på tavlan, vi hade visst tvättid igår. Opps! Aja, inget som var jätteviktigt i tvätten så det gjorde inget!

Imorgon är det måndag igen och träning med Texas! Det är så bra med måndagsträningarna, vi tar oss verkligen dit och vi har så kul! Just nu regnar igen men det gör inget för jag väntar bara på att klockan ska bli 19.00! Då är det ÄNTLIGEN dags för säsongsstart för Gossip Girl på kanal 5! Sååå bra program! Nu ska jag göra lite lasange åt oss! Mums! Kramar!




Pappa inspirerad!

Nu till något roligare ämne! Mamma och pappa var ju hr, även om det bara var för en natt så hjälpte pappa mig med en massa pappa saker, sätta upp rullgardninen som trillat ner, spika fast lampsladden i fönstret och fixa lampan i taket. Ja en massa sånt där små pill som man inte kan göra själv av olika anledningar ;) Pappa och jag brukar fixa såna här grejer ihop och det är jättekul! Så om något krånglar och det inte är som det sak så ringer jag pappa och frågar vad han hade gjort, för då blir det bra! Så, låste i dörren har krånglat länge och jag har ibland tänkt, "Shit, tänk om jag inte får upp låste! va gör jag då!?" Så igår när Decci kom hem efter jobbet och skulle låsa upp så bara gick det inte! Men denna gången var jag ju på insidan så jag kunde öppna! Men var ju tvungen att göra något åt de, vad hade pappa gjort tänkte jag!? Smörjt låset så klart! Så jag in i skafferiet och fram med matoljan och vips, det har aldrig varit så enkelt att låsa upp dörren! =D Tack pappa för att du har lärt mig så mycket ;)

Det händer en massa i mitt liv just nu och för några dagar sen öppnade sig en ny dörr, upp till Stockholm leder den, med det är ett långt kapitel som bara har börjat skrivas så jag vet inte alls vad det innebär. Men det kan bli så att Jag och Texas och Decirée och Katt flyttar till huvudstaden nästa höst! Inte för att jag någonsin trott det om mig själv men saker och ting kan ju förändras! ;) Skriver mer om detta när jag vet mer! Det är som sagt bara en tanke som kommit upp!



Texas -Mitt Allt, jag älskar dig så det gör ont!


 


Stora funderingar...

Har sovit helt underbart i natt men så fort jag vaknade började jag tänka på den dumma käken igen, tårarna rinner ner för kinden och Texas kommer och lägger tassarna i knäet och slickar mig på kinden. Han kan inte veta varför jag är ledsen men han finns där i alla fall och utan att jag ber om det söker han kontakt. Tänker på operationen och om det inte går som det ska, då kommer jag ångra mig sååå mycket men samtidgt är det så många som gör den och de blir så nöjda så varför skulle det inte gå vägen för mig? Men det handlar om ett beslut att fatta och känna att jag gör rätt. De dumma är att det är så lätt att säga Nej och ha det som man har det medans det innebär såå mycket mer att säga Ja och genomgå det här!

Har inte ringt och sagt ja ännu, tror ändå jag tar helgen på mig, för att samla tillräckligt med mod för att säga Ja, jag VILL det här! Eller så ringer jag nu :S

Jag har ett kusinbarn, Julia, som också har en sned käkled och ska genomgå precis samma sak som jag under ungefär samma tid, vi har pratat en del med varandra och det känns jättebra att kunna stötta varandra, därför känns det ännu mer rätt att göra detta nu! Inga lätt beslut att ta men bara man visste att skulle bli bra sen skulle det vara så mycket lättare!

Att ta ställning till ett svårt val...

Igår kväll kom mamma och pappa på besök! Det fanns en bra anledning till att de kom, jag hade en tid till käkspecialisten.

Jag har en sned käke, det är inte många som tänker på det innan jag säger det, men för mig är det det ända jag ser när jag ser mig i spegeln, plus att jag har ont av den på många olika sätt. Har därför gått på utredning sen februari 2008 och idag presenterade de sitt förslag. Jag får tandställning i ca 1½år, efter det (den 18 oktober 2010) blir det en operation. Operationen tar ca 6h och de kommer bredda överkäken och flytta underkäken, sen är det ca ½år till med tandställning innan tänder och käkar har fixerat sig ordentligt, sen är behandlningen klar. Jag kommer inte ha några synliga ärr efter operationen men risk finns att jag får känselbortfall i ansiktet, främst i underläppen. Nu är det mitt val att tacka ja eller nej. Påbörjad behandlning kan inte avslutas då det skulle göra bettet värre än var det är idag.

Har dikuterat detta fram och tillbaka med mamma och pappa och jag har bestämmt mig för att genomgå denna behandlningen. Jag tror jag skulle känna mig väldigt besviken om jag inte gör det men samtidigt är jag väldigt rädd, hur ont kommer jag ha, hur kommer jag se ut efter operationen!? Frågorna är många men jag kan inte få några svar om jag inte gör det! Behöver allt stöd jag kan få av er nu när jag ska ta mig an mitt livs svåraste beslut! Kommer få tandställningen så fort de dragit ut min fyra visdomständer! Det första jag ska göra imorgon är att ringa och tacka ja, då är det som det är och jag slipper fundera mer! Har funderat på detta många gånger sen i februari och den sista veckan har varit hemsk! Har kännts som om jag inte har fått luft när jag andas bara för att jag tänkt så mycket! Nu vill jag kunna känna att jag får luft igen!

Ikväll ska jag ta det lugnt och jag har sån tur att vi är lediga från skolan imorgon så jag ska bara ta hand om mig och min älskade vovve! Ta hand om er själva och tänk på den här:



"Hundar ser oss för dem vi är eller, kanske ännu mer mästerlighet, de ser oss för dem vi kan vara. Lojaliteten hos en hund hjälper den att förbli blind för det fula hos människor som behandlar den illa och att enbart se det vackra hos personen ifråga, alltmedan den tåligt väntar på att den bättre sidan ska visa sig."

Ta hand om er djur väl! Jag tror inte det är riktigt så blinda :)







 


RSS 2.0