Vad ska man roa sig med!?

Vad gör alla om dagarna? Jag tycker det är jättesvårt att komma på saker att göra! När hunden är rastad, jag har ätit, det vill säga lagat mat, ätit och diskat efter mig så kan jag inte komma på mer att göra idag mer än att stirra på klockan och vänta på att de ska bli ikväll! Igår putsade jag förnster och dammsög så det är redan fint hemma, finare än va det brukar vara till och med! Ringde hem till mamma, hon tyckte jag skulle hitta en hobby och syssla med, typ stick eller göra kort. Det låter ju mysigt men man ska göra det också!

Ikväll blir det som sagt maskerad. I avsaknad på hundvakt blir det en lugn kväll för min del men det gör mig inget, riktigt taggad iallafall! Blir bara till att lämna festen inatt och köra hem till hunden...! Min vän som gärna ställer upp som hundvakt är bortrest och jag har inte så många andra jag kan fråga. Behöver en lista med hundvakter man kan ringa ;) I detta fallet måste han ju sova över också och tror de eller ej men min vovve tycker inte om att sova borta utan matte om man inte känner personen i fråga ;) Känslig vovve det där, haha ska jag säga (A)!

Nej nu ska jag göra ett nytt försök att komma på nåt att göra! Ha en bra kväll!


Party party =)

En blöt promenad!

Jag ska inte klaga på att vi har mycket ledig tid, Men, nu börjar de bli liiiite för bra om ni frågar mig! Här går vi och ber om mer timmar i anatomi och fysiologi men de påstår att det inte finns mer tid, ändå så känns det som att vi just nu knappt går i skolan. Jag är ledig både idag och imorogon och nästa vecka går jag bara tre dagar, mellan 09.00-12.00! Jag undrar vad jag ska roa mig med!?

Idag har jag roat mig med att göra en massa små ärenden och handlat de som stod på listan, inte för att jag behövde det nu utan för att ha nåt att göra ;) När vi kom hem, vi, Texas var ju också med så klart! Så var klockan drygt två, jag bytte om och så tog vi vår promenad, började naturligtvis regna när vi gick så vi är fortfarande alldeles jätteblöta! Aaa och nu ska jag laga lite mat, blir köttfärsås och spagetti för den som är intresserad! Sen ska jag till gympan ikväll och göra av med naturgodiset jag roade mig med att köpa och äta upp när jag åkte hem från alla ärenden *mums!* =)





Blöt hund är placerad på matta och handduk för att torka, inte allt för kul tycker T som vill ligga i soffan på det goa täcket!

Det här huset hatar mig!

Haha jag kan inte annat än och skratta åt det! Ikväll när jag skulle ta ut tvätten blinkade en konstig röd lampa, hmm inte bra tänkte jag! Nä maskinen ville inte tömma ut vattne, och kläderna kunde inte komma ut! Jag öppnad alla små konstiga luckor jag hittade, vet av erfarenhet sen min tid på segesrstada tt de går att tömma maskinen i en liten lucka, men de här maskinerna ser inte likadana ut direkt :P Vågade inte pilla mer just då, gick upp och ringde Liv, vi gick ner tillsammans, två är lite modigare än en och jag drog lite i en spak och vips så tömde vattnet ut sig, in med tvätten i den andra maskinen så de fick sköljas ordentligt och centrufugeras. Nu är allt torrt och rent och tvättmaskinen är felanmäld :P Haha mycket ska man vara med om :P

Texas och jag var ute i drygt 1h idag, Texas åt en massa snö när han sprang och busade på den stora snötäckte gräsmattan så vi har redan varit ute och kissat två gånger sen dess :P Blir ju mycket vatten i blåsan när snön smälter ;) Och det är riktigt skitväder just nu, hunden var precis svart på alla ben och under hela magen när vi kom in, bara att bada honom. Gah var jag tycker det är tråkigt när hunden behöver badas efter promenaden! Lär ju vara så ett bra tag nu också...! Tur att våren är på väg i alla fall!

Ficklampan är återfunnen! Så skönt att slippa tänka på den, nu är det bara handduken kvar! :P

Var kan alla grejer ta vägen!?

Blir tokig på mig själv, förra helgen vet jag hade jag hade min ficklampa, hjälpta Zandra byta däck och då använde vi den, nu, BORTA! Har sökt igenom hela lägenheten, krypt på golvet, rotat i alla fickor på både kläder och väskor, den är BORTA!? Är säker på att vi tog in den! Behöver den ju NU!!! Och förra torsdagen duschade jag, idag skulle jag duscha, då är handduken till håret borta! Har ingen aning om var jag har hängt den för den blev ju blöt sist, har letat i tvättkasse och i klädhögen och i alla byrålådor! GAH! Det är så irriterande! Som mamma brukar säga så kommer allt fram så småningom men va hjälper det när man behöver grejen nu!! Vill bara hitta de så jag kan sluta tänka på det sen! SUCK SUCK SUCK SUCK!

Melodifestival i skåneland!

Jag har haft en jättebra praktik! I Fredags efter sista patienten för min del åkte jag hem och hämtade packning och hund och begav mig till Eslöv. Här sitter jag nu i soffan med AK, Viran och Texas! Mysigt värre är det! Har precis ätit upp allt godis jag köpt till kvällen och sitter här lagom mätt på det! Mums :P 

På måndag är det dax för skola igen! Jag ser fram emot det, ska bli kul att träffa vännerna igen! Och v.12 går vi ut på lång praktik igen det vill säga: 4 veckor på psyk, 3 veckor på äldreboende och 1 vecka på BVC! Så man får njuta av att gå i skolan nu ;) På praktiken blir det ofta både tidiga morrnar och långa dagar! =)

De pratas om snöoväder och massa snö i de västliga Sverige inatt. Vi får väl se om jag och Texas kommer hem. Får ta de lugnt, men det gör vi ju alltid ;)

Ha en fin kväll!


Nöjda och glada!

Just precis nu är allt så kanon bra med oss! Tänk om alla dagar kunde vara som Nu! Fast då skulle jag nog inte njuta lika mycket av att allt är så bra just Nu!! Det vore ju tråkigt! Hoppas ni får en lika bra dag som jag har haft idag, någon dag ;) Man behöver det ibland!

Bye the way så har jag det rätt slappt nu, fast jag har ändå att göra, hela tiden, det kunde inte varit bättre! Är på praktik denna veckan och "jobbar" mellan 9-16 varje dag! Det är kanon, dessutom tar det bara 12min dit med bilen så jag och vovven kan ta det riktigt lugnt på morgonen och jag kommer hem snabbt som bara den på eftermiddagen! Toppen!

Bilen är nog den som mår sämst just nu, lite rost här och var som växer och frodar av saltet från vägarna! Dessutom var det lite kyligt i Göteborg idag och vips så blev det en spricka i ett av mina stenskott på rutan! *suck!* Ringde pappa och frågade så att det var lugnt att köra, tänkte om rutan skulle ramla in om jag körde fort! :P Men det var lugnt, den var fastlimmad ;) Blir ny ruta och årlig besiktning av bilen i Mars! Kommer se lyssande ut ;)




Så här ser det ut bak i bilen ;)

Snö Snö Snö!

Det är så fint ute. Solen skiner och snön har fortfarande inte försvunnit! Vi städar och har oss och allt blir fint! Voff-Voff tog med Flodhästen på en liten rund tur!


Texas och flodhästen!


Dax att ta sig en sväng om!


Full fart!


Men att bara slappa i solen tillsammans är nog det bästa ändå!

Ha en bra dag! Nu drar jag och Texas till Göteborg igen!

Pulkaåkning!

Jag och Du! <3


Hej va de går ;)



Massa snö (eller hur Birgitta!) har vi fått! Jag och syster gick upp på vinden och letade fram pulkan ;)

Undra vem han tänker på !?

Igår någon gång mellan 17.00-20.00 när jag och Mamma var ute och körde, samtidigt hemma i huset:



Bild av Evelina!

Stolt över mig själv!

Jag brukar inte vara så stolt över mig själv, tycker alltid att jag kan göra allt lite bättre, prestations ångest eller nåt!? Vet inte men i fredags gjorde jag nåt grymt! Var hos tandläkaren från 08.30-11.00 och opererade ut visdomstand, det var röntgen och det var väntan och det ena med det tredje, klockan 15.30 hade vi läkemedelsberäkningstenta, 100% för godkänt. Jag mådde mycket bättre än efter förra operationen och efter två omgångar alvedon och ipren kändes det som att jag kan nog gå och skriva. I bakhuvudet hade jag hela tiden att det går ett tåg kl 17.27 hem, tänk om jag hinner med det! Sitter och skriver tentan och när jag har räknat alla tal en gång tittar jag på klockan 16.15, försöker lugna ner mig och går igenom allt en gång till, sitter och funderar, kan nog inte göra bättre än så här, lika bra att gå! Kom hem 16.55 måste ju hem och hämta packning och vovve men konstaterar att nästa spårvagn går 17.05 som jag hinner med och då har jag bara 6min på mig med packning och hund att komma med tåget, njä, hittar ett tåg som går 18.07 istället, perfekt!

Idag fick jag reda på att jag klarade tentan! Det var bara 50% av klassen som gjorde det, det är en stark insats av mig tycker jag! =) *klappar mig på huvudet!*

Fotograferat Pacha och syster idag!

För den som inte visste det så älskar jag att ta kort! ;) Idag bad Evve mig ta kort på hennes häst och det hjälper jag naturligtvis gärna till med! Titta och njut av den underbara hästen =) Dom två översta korten har Evve tagit.











Ha en fin kväll!

Hemma och "jobbar"!

Inser nu hur dåligt jag mådde efter förra tanden! Det här är ingenting att snacka om, mår redan jättebra, idag kom jag inte ens ihåg och jag hade tagit värktabletter (man tar det 3 dagar efter op för att inte låta det börja göra ont även om man inte har ont, de har ju trots allt varit och sågat i ben och bedövat nerver mm), haha förra gången låg jag och räknade minutrana tills det var dags =P Lite skillnad med andra ord ;)

Igår började jag och pappa tapetsera det nya rummet han håller på att bygga. Idag har vi tapetserat heeela dagen och vi blev klara! Är riktigt nöjd med vad vi har gjort! Vi konstaterad dock att om vi hade varit anställda som målare hade vi nog fått kicken idag för man får nog inte jobba i vårt tempo, men vi hade å andra sidan nog fått nöjda kunder ;) 
 Och det är så oootroligt skönt att jag mår bra. Hade nästan varit jobbigare att vara hemma om det var lika illa som förra gången för jag kan inte låta bli att vara tyst och att prata var värst förra gången ;)

Har i alla fall bestämt mig för att vara hemma HELA v7! Helt galet för att vara jag, men, vi har inte såå mycket i skolan denna veckan och därför känns det inte som någon mening att åka upp och underhålla mig själv, Decci jobbar ju och det är rätt trevligt att få umgås med familjen =) Det var 6 veckor sen jag var hemma! Fattar inte var tiden tar vägen men pratar med Familjen, mest mamma, nästan varje dag så det känns inte så länge när man väl ses igen =) Det tycker jag är bra!

Nu ska jag och Texas gå coh lägga oss! Kram på er!


Tand nr 2

Ja så är då andra tanden ute. Fick ju en tid lite hastigt till idag kl 08.30 för min tid belv inställd på tisdag. När jag kom till receptionen idag fick jag order att gå ner till röntgen och ta lite extra bilder då de hade upptäckt lite problem med den. Jaha tänkte jag, har jag inte hört talas som, det var ju den andra tanden som det var mer lutning på ochs vårare att komma åt!? 1h senare var jag klar på röntgen och det var dax att börja dra och slita. Problemet var föresten att den här tanden inte kommit upp lika mycket och låg betydligt närmare nerverna som finns där. Efter lite bedövning, lite påfyllning av bedövning, en bitkudde, lite mer bedövning så var tanden ute! Fick totalt mycket minder bedövning eller på rätt ställe för kinden och tungan känns inte alls lika "bulliga" eller bortdomanade som sist men det gjorde inte ont! Skönt, pirret i ansiktet var inte skönt förra gången! Går rätt bra just nu! Får se om det blir läkemedlestena idag 15.30 eller om jag åker hem, hinner inte riktigt med både och så om jag gör tenta åker jag hem imorgon! Nu ska jag fortsätta vänta på att bedövningen ska släppa... ha en bra dag!

Ändrade planer!

Gah, idag när jag kom hem från Texas och min lilla utflykt hade jag fått brev från tandläkaren, tiden på tisdag för att dra ut nästa visdomstand hade blivit inställd och istället fått en ny tid på torsdag!? Jaha, men jag skulle ju åka hem och vara med familjen i veckan, och så skulle jag ju hinna läka ihop innan praktiken på måndag!? Bröt ihop och ringde och frågade om inte nåogn annan tandläkare hade tid på tisdag, nej men det finns en tid imorgon 08.30? Okej sa jag och ringde mamma helt förtvivlad, VARFÖR kan de man planera aldrig bli bra!? Efter att ha pratat med mamma så bestämde jag mig för att ta tiden imorgon och hoppa över tenatan, eller vi har ju den på eftermiddagen vid 16.30 så vem vet ;)

Missar en heldag i skolan och lite annat nu i och med att jag åker hem men jag behöver komma hem lite så det får vara så! Tentan får jag ta igen nästa gång de är omtenta... suck!

Snön yr!

Idag när jag slutade skolan och var på väg hem började snön vräka ner! Det var mysigt att sitta på vagnen och se de vita fina flingorna falla ner från himlen! När jag såg mitt hus såg jag även min hund precis gå utanför dörren tillsammans med Liv! Perfekt med snö, fick spåra upp dom och så gick vi på promenad tillsammans!

Återigen, man kan inte säga annat än att jag har den snällaste hunden man kan tänka sig!! En hund som anpassar sig lättare till en ny situation än honom får man leta efter! Och är så fruktansvärt tacksam för att jag har hittat Liv som hundvakt! De är HELT underbart!

Ikväll har jag suttit vid msn och tagit det jättelugnt! Gjorde negerbollar bara för att och mums va gott det blev! :P Får ta mig till Friskis och Svettis imorgon och springa bort dom, nu är jag nog frisk :P Eller inte men jag orkar inte vara still och det är mycket bättre idag! Behövde bara komma till doktorn och konstatera att det inte var någon allvarligt ;) Det var årsmöte på brukshundklubben ikväll, hade varit trvligt att åka dit och hälsa på alla om jag ska bli lite mer aktiv där i vår MEN jag var jättehungrig och min bakad potatis tog längre tid än beräknat så jag lade ner det projektet! :) Tror jag är välkommen ändå ;)

Imorgon är jag ledig, eller vi har en frivillig föreläsning om organdonation, men jag känner inte att jag orkar med att lyssna på detta annars så viktiga ämne... Tror jag gör så att jag gör nåt kul imorogn och laddar batterina inför tentan på fredag. Vi har läkemedelsberäkningstenta, en fredag mellan 15.30 och 17.30!? Verkligen jätterolig tid...!

Nu ska jag ut med Texas sen ska jag lägga mig i sängen och läsa lite, ikväll blir det Med sikte på 10:an ;) Den siktar vi alltid på!

God natt på er alla som läser min blogg ikväll =)


Inget blir som planerat!

Skulle ha en riktigt mysig dag idag med träning på gym, träning av hund, litte pluggande och lite VM tittande! Har haft ont i halsen en längre tid och haft svårt att svälja, äsch det går över har jag tänkt, men icke sa nicke, idag är det värre än på länge så ag bestämde mig för att ring doktorn. Fick tid idag kl 15.45... Wee va kul, NOT! Kommer inte ens ihåg sist jag var hos doktorn, nu får han i alla fall titta i min hals och säga vad som är fel och om jag behöver äta antibiotika eller om det går över av sig själv, som jag hoppades på :P

Bara att ställa in träningen på friskis och svettis, inget bra och träna om man är sjuk, ingen hundträning just nu då halsen värker som jag vet inte vad, tackar vet jag alvdedon! Bara för det ska jag gå ner och se om det ifnns någon tvättid nu så kan jag tvätta när jag ändå bara sitter hemma... Ha en bra dag =)



Racer Voff-Voff!

Stambyte i lägenheten i vår!

Decci flyttar ifrån oss och vi sak genom gå ett stambyte, den här lägenheten tycker verkligen inte om oss! Har varit på informationsmöte idag och det låter inte allt för kul :( Men vi sparar pengar och det tycker jag är alldeles perfekt :) Man får ju se det positivt ;) Jag har ju en USA resa att tänka på i sommar ;) Ska ringa och prata med Stine som har hjälpt mig och Anna-Karin att planera resan. Några få grejer kvar sen ska vi boka! Kan knappt fatta att det verkligen blir av! Ibland är det så lätt att prata om grejer men att det inte händer något! Den 27 juli åker vi! Se upp USA, here I come!

Imorgon är det VM för de alpina tjejerna! Kom igen! Jag hejar på er!

Decci är sjuk och bestämde sig för att åka hem till Stockholm resten av vecakn, tomt och trist men antar att det är bra träning ;) Dessutom går det egentligen ingen nöd på oss :P Jag går knappt i skolan alls nu för tiden så det betyder bara att jag och Texas får mer tid tillsammans! =) Imorgon blir det Brukshundklubben! Lika bra att jag skriver det här så jag inte kan komma undan ;) Nu ska vi ha en mysig kväll! Ha de grejt!


Skogens stolthet!


RSS 2.0