Snölandskap

Igår kom jag hem till Familjen igen! Underbart! Och vilket vinterland lilla Ronneby har blivit! När jag bara hade 1mil kvar hem började det snöa och när jag var nästan hemma var vägen alldeles så där vit och mjuk och fin att köra på!

Idag är det -10 grader och jag och Texas har varit i skogen och pulsat i snön! Vi gick "korta backen" och det har aldrig varit så jobbigt och tagit så lång tid! Ingen som plogar där inte ;) Fast det fanns gott om harspår och lite andra spår! det var minst 3dm snö att gå i så jag har och hunden har minsann fått dagens motion iaf ;)

Idag har jag bestämt mig för att åka ner och hälsa på Mormor och Moster Lisa! Ska bara ta en dusch efter promenaden :P


Texas i den fina skogen såhär på morgon promenaden :)


Bakgrunden är klar!

Woho!! Malin och jag har skrivit klart bakgrunden på vår c-uppsats! Det skulle vara klar på senast fredag men vi har redan lyckats skriva ihop den! Det känns toppen! Det ska firas! Har bakat en kladdig kladdkaka som jag ska överraska Malin med imorgon, när vi ska börja med resultatet! Det kan behövas lite uppmuntran då, fasr lite för det men det löser sig nog! ;)

Har varit på ett riktigt jobbigt gympapass på friskis och svettis, hunden har varit på promenad, jag har baka kakan och smakat på den (så klart!) :P Och nu ska jag laga korvstrogganoff och äntligen titta på säsongens första GREEK avsnitt! Kvällen är toppen kan man säga!!


Kvällen är lika toppen som vovven är! Han är alltid toppen han :)


 

Vardag igen!

Japp! Idag var det dags att gå till skolan igen! Folk undrar var helgen tog vägen, det gör jag med kan jag säga! Men har haft himla trevligt på jobbet dessa fyra dagar! Men lite skönt är det att gå tillbaka till pluggandet! Hur hinner man med allt när man jobbar heltid?! Den frågan har jag inte fått svar på genom att jobba 8-17 i fyra dagar i alla fall! Hem, snabbt ut med hunden, gå och träna, gå med hunden när man kommer hem, laga mat för annars har man inget att ha med till jobbet dagen efter, gå och sova, upp tidigt, jobba komma hem vid 17.30 ut med hunden och gå 1h, lägga sig i soffan, puff, kvällen slut, sova, gå upp och jobba! Hur fungerar det liksom!? ;) De senaste 3åren har jag ju gått kanske 9-12 ibland 9-16 och oftast varit ledig minst en dag i veckan!  Det är najs att vara student helt enkelt! ;) Fast allt har ju för- och nackdelar! Jag lär mig nog svaret på den frågan om några månader förhoppningsvis! Har ju inte ens haft tid/ork/lust att blogga dessa dagarna :P

Men det har hänt en del! Jag har vunnit 75kr på triss, medans resten av kortedala vann miljoner på grannyran ;) Nej inte hela Kortedala, det var 415 13 som vann, jag bor på 415 11 ;) !!! :P

Jag har fyllt på spolarvätska! Det frös på rutan när jag tvättade den så det fick bli bara koncentrerad såndär grej! Men det behövs lite till för nu är det kallare här i göteborg igen! -8 grader ikväll! Bra att veta eller hur ;)

Texas har varit och simmat på jobbet så han luktar gott när han ska hem till stora syster och hälsa på till helgen ;)

Var biljettkontroll på spårvagnen idag! Ända ute vid Kortedala Torg! Så långt har nog kontrollanterna aldrig åkt förr! Men jag har ju betalt 3månader så jag slapp springa av spårvagnen denna gången, eller böta 1200kr :S

Nu sitter jag och äter en alldeles saftig fläskfilé! Inte en grad över lägsta innertemperatur ska det vara ;)

Tycker väldigt mycket om Johan Falk filmerna som går på söndagkvällen på tv4, igår avslutade vi veckan med en mysig kväll under flera filtar och en hallon och blåbärspaj i knäet! Mm så gott! :)

Nu blir det en lugn kväll framför datorn tror jag, har tvättat också, men den tvätten är upphängd så den sköter ju sig själv tills den vill komma upp när den är torr! :)

Hej då på er!
/Kitty och Texas


Att jobba!

Jag trivs på mitt jobb! Jättemycket! Jag vill verkligen vara kvar där ett tag till! Hoppas hoppas jag får det! :D

Så detta var jobbadag 1 av 4! Tänk jag ska jobba nästan en hel arbetsvecka :P Va lite tid man kommer ha över till att göra annat den dagen man börjar joba heltid :P Det är bara att inse, det finns stora och många fördelar med att plugga ;) Den största nackdelen är så klart lånet man tvingas ta! Man va gör det! Det har ju jätt mig ett himla bra jobb för just nu! ;) Framtidsinvestering kan man kalla det! ;)

Var inte alls på blogghumör idag :P Vet inte vad jag ska skriva så jag slutar nu. ;)




MIN BABY! :)



Allting på topp!

Jag undrar om det kan bli bättre än vad det är just nu! Men det kan det säkert! ;)

Fick mitt betyg i distanskursen i anatomi och fysiologi idag, det blev full pott, bästa mäjliga ett stort A!!!!!!!! :D

Var till skolan imorse och skrev ett syfte och en disposition av arbetet med Malin, ska träffa handledaren imorgon och hon kommenterade det redan i eftermiddag! Det såg bra ut! Finnemang! Då är det bara att be om lite hjälp med upplägget imorgon så vi vet vad vi sak göra, i vilken ordning och allt det där! ;) Det är inte lätt kan jag säga!

Åkte hem redan efter lunchtid och det blev en himla fart på mig, hunden och jag var ute 1h, tvättade alla kläder som låg i en stor hög bakom sängen :P och lite till ;) tvättade handukar, gick och tränade, hem, fixa med tvätten och till sist slängde jag in mössan i tvätten också :P Den vita stjärnan blev REN! Det blev fint! ;) Och så hann jag visst dammsuga innan jag gick och tränade också, och göra en perfekt ungspannkaka med bacon som stod och väntade på mig! Och när jag hade ätit så frågade min granne om jag och vovven ville ut på kvällspromenad! Så det belv en till promenad för mig och hunden! Toppen mysigt att gå på kvällspromenad! :)

Nu är det en trött Kitty som snart ska sova, imorgon har jag sovmorgon! Ska inte vara i skolan förän 10.30! Och ja just de fick lite extra jobb på blåstjärnan denna veckan också! Så jag jobbar torsdag och fredag och lördag och söndag! :D 8-17 alla dagar! Perfekt! :D

För de pengarna ska jag köpa en extern hårddisk! Har fått virus i systemet så datorn kan inte stänga av sig själv längre ;) Behöver någonstans att lagra alla mina fina bilder på vovven! och ja lite annat finns det väl också på ;) Men bara lite! Så när jag har bestämt vad det blir, har frågat den bästa pappan efter råd, sen blir det till att omformatera dumburken! :/ Segt men men, får ju skylla mig själv :P

Kram på er!
Va mycket babbel det blev :P

Årets första jobbahelg!

I helgen har jag och Texas jobbat första helgen för det här året! Det betyder att det bara är 4 ordinarie helgar kvar på min anställning! Fast jag har ju sökt förlägning både under sommaren och hösten! Och tur är det för va jag trivs bra nu! :) Trodde aldrig att jag skulle bli djursjukvårdare, jag läste ju till sjusköterska, och så bara hade jag sådan tur att hamna där jag hamnade!!

Texas är som vanligt en ängel som ställer upp i vått och torrt! Både idag och igår hade vi sån tur att Vanja, Pernillas rottistik var med och de busade härligt tillsammans på lunchrasten! Då känns det bra att lämna honom de sista timmarna efter lunch! En nöjd, avbusad, rastad springerkille!

Imorgon ska jag och Malin träffas för att skriva ett syfte och en disposition över vår c-uppsats. Och sen på tisdag ska vi träffa vår handledare för första gången och gå igenom allt!

Efter jobbet idag har jag handlat och duschat så man kan säga att jag och vovven är rena och fräscha och redo för en ny vecka!

Kram på er!


Pannkakasmiddag!

Idag har jag varit på biblioteket och lärt mig lite mer om artikelsökning och fått en intruduktion i EndNote som är ett underbar uppfinning som ska hjälpa mig och Malin att hålla reda på alla erferenser i arbetet! Konstigt att vi inte har fått lära oss det tidigare med tanke på hur många arbeten vi gjort, fast nu handlar det ju om lite fler referenser än i vanliga fall men i alla fall ;)

Efter den lilla föreläsningen mötte jag upp Eva-Karin och Lotta! Det följde med mig hem till och så gjorde vi pannkakor! Det var jättegott!! Och jättelänge sedan jag gjorde! Har tänkt på det ett par gånger och så fick man trevligt sällskpa och allt när det blev av! Ingen dålig idé du! ;)

Blev en härlig promenad med de busiga vovvarna också! Är ju grymt mysigt att ha två vovvar omkring sig! Haha kanske skulle ha en till bara :P Eller inte, Jag har ju diskuterat det så många gånger med mig själv men så faller man dit igen då och då! ;)

Glömde att ta med kameran och var för slapp för att orka gå och hämta den så då får man väl skylla sig själv :P

Blev ett kort på dom inne istället! Se så fina dom är bägge två! :)




Lotta och Texas!
Bästa vänner, typ ;)


GRATTIS TEXAS


SNÖBILDER



Det behövs knappt några ord, det är bara att titta på bilderna, har haft en helt underbar vinterpromenad med vovven och kameran! =)


Fyndat!

Tog en sväng i min silvriga racerbil runt staden! Texas behövde ny mat och även om motivationen var noll på att köpa den just idag tog jag tag i det och fick det gjort! Glad blev jag för han ska få ny mat, Halla foder, och det var betydligt billigare än vad jag trodde! Vovven har fått 1kg smaka på av de fodret och han älskar det! :)

Dessutom åkte jag förbi coop och köpte jäst och rökt skinka! För det ska bakas pizzabullar! :D Och där hittade jag en söt låda på utfösäljningen som jag ska stoppa ner alla julprylar i istället för en tråkig stor gamal plastpåse som jag har nu! :P Lådan var mitt fynd helt enkelt! :)


Det är två små tomtar som pussas på den :)


Vinterdag

En kall kall kall vinterdag är det i Göteborg! Texas och jag gick upp ganska tidigt och efter frukost gav vi oss ut i det fina vädret! Termometern visade -14 grader, lite för kallt för att ta med kameran ut, händerna fungerar ju inte utan vantar i kylan, annar hade det varit perfekt fotoväder! Underbart vackert överallt! :)

Efter 1,5h ute var det skönt att komma in i värmen, det tyckte Texas med. Det syntes att han tyckte det var lite kallt och sen fastnar det små isklumpar undertassarna när vi pulsar i snön och det tycker han inte om! Men rätt som det är så skiter han i allt sånt och får sig ett ryck på de öppna ytorna på kvibergs ängar!

Har varit på MyDog både igår och i förrgår och jag har handlat massa nya prylar!
* En ny borste som tar bort den döda pälsen
* En ny sax att klippa tassar med, har i 6år använt IKEA-saxar, många IKEA-saxar! Det var lite skillnad igår när jag gjorde vovven fin med den nya saxen, den klippte likosm faktiskt av håret där jag ville och direkt! ;)
* Fick på köpet en temp, som jag itne har haft förut! Tur att vovven har varit frisk och hoppas han fortsätter med det!
* 8st tuggben i olika storlek och form!
* En ny klotång! Köpte en för 6år sedan när vovven var "ny" och den har varit BÄST! Tyckte det var dags för en ny och den provade vi också igår men tyvärr tycker jag inte lika mycket om den som den gamla! Nya grejer behöver inte alltid vara bättre än gamla det är ett som är säkert!

Igår när jag kom hem från mässan som jag hade gått på hela eftermiddagen på med Eva-Karin så trimmade jag min hund och gjorde han finast i Göteborg! Kan inte hjälpa det men jag tycker inte det finns någon så fin som min! ;)

Har redan lagat lunch och ätit och som sagt så har vi ju varit på en lång promenad också och dagen känns väääldigt lång! Vill ju ha de lika trevligt och mysigt som jag har haft det hemma med familj och vänner men de finns ju inte här :( Det är lite jobbigt innan man har kommit in i vardagen igen...!

Ringde mamma och gnölade lite :P Hon föreslog att jag skulle göra pizzabullar! Det lät både gott och roligt tycker jag så det kanske blir en tur till maxi för att köpa lite innehåll till dom så jag kan baka någon gång under dagen! :)


Texas på morgonpromenaden =)


Sommarjobb

Nu har jag skickat iväg min första sommarjobbs ansökan för året! Det gäller ju att vara ute i tid! ;)

Trots att jag är färdig sjuksköterska i maj har min första ansökan gått till BlåStjärnans djursjukhus. Har trivts riktigt bra och sett fram emot mina helger jag har jobbat där i höst och skulle tycka det var tråkigt att sluta där redan. Känner att de har mycket att lära mig, min sjuksköterske legitimation kommer ingan att ta ifrån mig!

Kommer naturligtvis söka sjuksköterskejobb också men håller tummarna för djursjukvårdarjobbet i första hand! Så nu vet ni var ni har mig, och jag vet var jag har mig! Skönt att ha bestämt sig! Nu är det inte jag som bestämmer hur det blir längre! =)

Gott Nytt År


RSS 2.0