Att ta ställning till ett svårt val...

Igår kväll kom mamma och pappa på besök! Det fanns en bra anledning till att de kom, jag hade en tid till käkspecialisten.

Jag har en sned käke, det är inte många som tänker på det innan jag säger det, men för mig är det det ända jag ser när jag ser mig i spegeln, plus att jag har ont av den på många olika sätt. Har därför gått på utredning sen februari 2008 och idag presenterade de sitt förslag. Jag får tandställning i ca 1½år, efter det (den 18 oktober 2010) blir det en operation. Operationen tar ca 6h och de kommer bredda överkäken och flytta underkäken, sen är det ca ½år till med tandställning innan tänder och käkar har fixerat sig ordentligt, sen är behandlningen klar. Jag kommer inte ha några synliga ärr efter operationen men risk finns att jag får känselbortfall i ansiktet, främst i underläppen. Nu är det mitt val att tacka ja eller nej. Påbörjad behandlning kan inte avslutas då det skulle göra bettet värre än var det är idag.

Har dikuterat detta fram och tillbaka med mamma och pappa och jag har bestämmt mig för att genomgå denna behandlningen. Jag tror jag skulle känna mig väldigt besviken om jag inte gör det men samtidigt är jag väldigt rädd, hur ont kommer jag ha, hur kommer jag se ut efter operationen!? Frågorna är många men jag kan inte få några svar om jag inte gör det! Behöver allt stöd jag kan få av er nu när jag ska ta mig an mitt livs svåraste beslut! Kommer få tandställningen så fort de dragit ut min fyra visdomständer! Det första jag ska göra imorgon är att ringa och tacka ja, då är det som det är och jag slipper fundera mer! Har funderat på detta många gånger sen i februari och den sista veckan har varit hemsk! Har kännts som om jag inte har fått luft när jag andas bara för att jag tänkt så mycket! Nu vill jag kunna känna att jag får luft igen!

Ikväll ska jag ta det lugnt och jag har sån tur att vi är lediga från skolan imorgon så jag ska bara ta hand om mig och min älskade vovve! Ta hand om er själva och tänk på den här:



"Hundar ser oss för dem vi är eller, kanske ännu mer mästerlighet, de ser oss för dem vi kan vara. Lojaliteten hos en hund hjälper den att förbli blind för det fula hos människor som behandlar den illa och att enbart se det vackra hos personen ifråga, alltmedan den tåligt väntar på att den bättre sidan ska visa sig."

Ta hand om er djur väl! Jag tror inte det är riktigt så blinda :)







 


Kommentarer
Postat av: Pernilla Å

Vilket svårt beslut du står inför. Förstår att du tänkt mycket. Hur den än gör (om du nu skulle ändra dej) så är det, det rätta för dej.

Jag kan ju trösta dej med att det är en baggis att dra ut visdomständer. Vilken klen tröst.

/P

2008-10-02 @ 18:40:17
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se/
Postat av: Julia

Vad skönt att du har bestämt dej äntligen, jag har också tänkt på det, att jag nog skulle bli besviken om jag inte gör det, för jag har ändå problem med käken o det är ju det enda jag ser i spegeln o på alla kort o så, även om inte alla andra ser det, så bryr jag ju mej om det, hoppas att våra käkar blir bra tillslut!

vi ska stötta varandra, så vi kommer att klara det!!

massa kramar!!

2008-10-02 @ 21:21:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0