Fotbollsmålvakten!


Agilitytävling

Supervovven!! :) Den bästaste Texas bestämde sig för att uppföra sig på bästa sätt på kvällens träningstävling! Vi körde tre varv på banan och sista vändan hade vi endast en vägran! Vägran kom utav slalomingången, den var riktigt svårt placerad med hög fart in och från "fel sida"! Trots mina försök att bromsa upp och visa rätt blev det tyvärr fel! Det regnade dessutom hela tiden, men det finns inga dåliga väder! Vi var några tappra som hade tagit oss dit :) Och nu vet vi vad vi behöver träna ännu mer!

Slalomingångar, styrning och balanshinder! Vi kommer äga på agilitybanan i sommar! ;)

Ledig dag imorgon! Underbart! Blir fika med Malin på stan! :)

Go kväll på er!


VÄNTAR PÅ ETT BAD!


Bebisar

Idag har jag gått på förlossningen, fick äran att vara med när två bebisar såg dagens ljus för första gången! En normalförlossning och ett kejsarsnitt! Inte avskräkt men jag tror jag väntar lite med bebisskaffningen ;) Är glad att jag fick möjligheten att se hur en barnmorskas dag kan se ut! Kanske blir det ändå, när jag har tröttnat på att köra ambulans! ;) Fast i ambulansen kan man säkert få vara barnmorska någon gång, det vet man inte ;) Spännande yrke det där ;)

Själv har jag en stor bebis hemma, som ni vet, ja han har ju fyllt 6år men han är fortfarande som en bebis! ;) Och inte ett dugg mindre krävande än ett heller! :) Är riktigt trött idag, somnade visst en halvtimme sådär, en Power-Nap som det så fint heter. Kanske inte så bra men ögonen kunde inte hålla sig öppna! Sitter och äter nu, det blev mammas köttfärsås! Den bästa som finns! Det är alltid ett alternativ när man inte vet vad man ska laga för mat! :) Nu är jag snart mätt och ska inta soffläge resten av kvällen! Imorgon är det back to practice igen! :) Ska bli "skönt" att gå på sin hemma avdelning där man i alla fall kan lite rutiner även om det har varit både lärorikt och riktigt spännande att vara en dag på akuten och en dag på förlossningen!


En bild på den vackraste som så snällt väntar på mig här hemma om dagarna! :)
Älskar dig!


Upp och ner

Det känns lite upp och ner, ibland känns det ok och ibland känns det inte alls bra, MEN det spelar ingen roll längre! När resultatet kommer, då vet jag!

Igår åkte jag till Kungsbacka och träffade mamma, konstigt va!? Hon är där hos en vän, de ska ha återträff, från klassen 1975 ;) Haha det året finns ju inte ens i min livsstid ;) Konstigt det där! ;) Men åhh va det va mysigt att få träffa min mamma! Behövde det efter den där tentan! :) Hoppas de har riktigt trevligt ikväll med :)

Jag har varit och jobbat idag, och imorgon! Det är min näst sista helg innan sommarschemat börjar! Galet va fort tiden går! :) Och då ska jag börja jobba nätter! Det är lite pirrigt, funderar fortfarande på hur det ska gå! Och känner en viss press över att man måste "prestera" så det inte tycker att man inte duger :( Prestationsångesten nu igen! Jag är ju hopplös!

Voff-Voff är i alla fall inte hopplös :) Han har mycket hopp och studs i sig! :) Det tycker vi om! Tog massor med fina bilder igår så det kommer efterhand! Den som väntar på något gott väntar länge ;) Här kommer en av många bilder!



Det blåser i pälsen på "kungen", han som gör som han vill! :)


Tenta

Idag har jag skrivit kanske sista tentan. Fast just nu känns det inte alls så. Vet att jag brukar vara pesimisten själv men det här känns verklinge inte bra. Och jag mår skit just nu, värre än patientfallen jag hade! Åhh allt är ju så självklart när man får svaren! VARFÖR skrev jag inte det!? VARFÖR kom jag inte på det då!? Jag kan inte sluta älta det, om och om igen, det hade ju gett massa mer poäng bara jag skrivit DET med! Nej usch och fy! Ställer in mig på att göra om tentan, hinner med det en gång till innan examen! Känn ingen press liksom...!

Kom hem och bestämde mig för att gå en promenad med hunden. Tog med kameran, behövde tänka på något annat. Såg ett par kanadajess flyga förbi, fick dom på bild, hade gärna flugit med dom någonstans idag så det kunde bli imorgon, det känns nog bättre då!


Agility

Hej!

Idag blev jag ledig! :) Det var skönt faktiskt, efter en mycket händelserik kväll igår kände jag att huvudet var trött idag! :) Jag var med på en undersökning, angiografi, men går in och kollar på hjärtats kranskärl, de som försörjer hjärtat med blod, det tillstötte komplikationer och patienten blev rätt dålig. Läkaren hittade grejer att åtgärda men ville inte göra det på Östra utan patienten fick åka ambulans till Sahlgrenska. Jag och en sjuksköterska från avdelningen åkte med. Man får vara med och se mycket ibland på sina praktikplatser!!

Idag då så frågade jag Eva-Karin om hon och Lotta var sugna på att åka till klubben och träna lite agility. Det var dom! Perfekt när man kan åka dit och träna på dagtid. Planen är upptagen för kurser på kvällarna och det gör att det är svårt att få ihop det. Träningen idag gick iaf bra i det stora hela! Grym hund och gryn handler ;) Till och från iaf! Bara jag har klart för mig vad vi ska och är tydlig så går det riktigt bra! Slalomet var det som inte alls fungerade idag. Först var det ingångarna och när han väl satte ingångarna då slutföljde han inte hela slalomet, trots att vi körde på 4 av 12 käppar! :S Vi avslutade med en fartbana som Eva-Karin kallade det! Det var en perfekt avslutning och både hunden och vi fick springa av oss ordentligt ;)


Full fart på den "gamla gubben" =)


Påväg mot nästa mål!


Svårt att hitta belöningen med örat för ögonen kanske!?


Perfekt hindertagning!


En liten paus är bra ibland!


Men sen är det bara att köra igen!! Lotta och Texas i ett "par" hopp!


Lotta är grym :)


kvällspass

Idag är det måndag! Igen! :) Helgen har varit bra! En slapp lördag och en härlig söndag! Igår var jag och Anna och Henrik en vända på Freeport, en stor outlet av märkeskläder, heminredning och leksaker typ, vi käkade lite mat och sen var vi nöjda där! Ingen handlade något, vi var mest bara ute efter att umgås och hitta på nåt! :) Efter det åkte vi in till Göteborg och bowlade lite! Jag hade inte min bästa dag direkt, vann inte ens ;) Men kul hade vi! Sen åkte vi och köpte fika och åkte hem till dem och spelade monopol! Inte heller där vann jag! ;) Men fikan var jättegod, budapest rulle OCH en biskvi! :) Mumsigt! Efter all den fikan och pizzan lite tidigare på dagen var det skönt att veta att vovven ville ha en promend när jag kom hem! ;) SÅ vi halv sju så där gick vi ut och gick 1h, det är härligt med kvällspromenader sådär! :)

Idag går jag alltså min första kväll på praktiken! Börjar inte förens kl 13 så jag och vovven har varit ute i solen och gått på promenad, vi slog oss sen ner på gräsmattan och bara njöt en stund, det har blåst väldigt mycket hela helgen men idag var det inte lika farligt. Middagen är serverad, tidigt jag vet men det är så svårt när man jobbar kväll! Kan ju inte hålla mig på frukost ända till klockan 16 när det är lunchrast! :)

Imorgon ska jag prova på något nytt, antingen blir det en dag på akuten eller blir det en dag på förlossningen! Åhh så spännande! På onsdag ska jag gå på akuten, på kvällen, ska gå i larmgruppen! ;) Fråga mig inte vad det betyder men det ska bli kuuuuul! :D

Är jättearg på min tandställning just nu!!!!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAHHHHHHH! TA BORT DEN! :(


Prinsen och hans pinne :)


Blommor


Kolla va många knoppar!! Och än verkar de inte vilja trilla av! ;)
Tycker det är svårt att få dem att slå ut :P Mina brukar trilla av innan :/
Men nu övar jag ju ;)
Den här blomman har även en blomsterst'ängsel som är på väg upp, den är ca 1,5dm, med massa knoppar!! Tänk om det kan bli två stänger! Då känner jag mig som proffs sen ;)


Praktiken dag 3

Idag är tredje dagen på praktiken! Det går bra! Min handledare gör ett bra arbete och vi kommer bra överrens! :) Allting känns bra faktiskt! Och lyckas med både provtagningar och nålsättningar, och handledaren tror på mig och det betyder mycket!

Texas har mjäll på ryggen och har haft den ett bra tag tillsammans med små sårskorpor, gissar på hudinfektion, igen...... Han hade ju det i oktober-09!! Ringde jobbet och pratade med en veterinär och i och med att jag har provat med klorhexidinschampo bad x 5 och det inte blivit bra fick jag antibiotika utskrivet som jag kan gå och hämta! Bra jobb man har ibland! :) Som veterinären sa, de är ju restriktiva med antibiotika men jag har verkligen försökt utan nu känner jag, och det går inte bort :( Hopaps han blir bra nu :) Den härliga vårvärmen gör vovven trött och andfådd också, vovven börjar bli gammal tror jag. Han går nu oftast bakom mig på promenaden och det har aldrig hänt förut! Han går där och lunkar på :) Och jag som ska satsa på agilityn nu ;) Kanske skulle ha tänkt på det lite tidigare ;) Men även om han inte har samma tempo och ork nu så märks det att han tycker det är kul, så även om vi inte har bästa tiden på banan så roar vi oss i alla fall!

Idag har vi tagit en day of! Har varit ute på en lite kortare vända och legat och gosat i soffan istället! Tror vi båda behövde det! Imorgon är sista praktikdagen för denna veckan och sen är det helg!! :) Skönt!



Sötaste sover gott :)


Grillning!

Var så sugen på att vara ute ikväll och grillad korv ville jag ha!! Och det fick jag! Alla utom Cissi och Eva-Karin verkade vara väldigt upptagna ikväll men vad gör det! VI tre njöt av det fina vädret och den grillade korven :) Och jag grillade såklart en till Texas också ;) Fast jag åt upp halva den och Lotta fick en bit också men han såg nöjd ut när han fick äta upp sin grillade korv i alla fall! När solen kröp ner bakom hustaken flyttade vi oss till den sista solgläntan för att njuta in i sista stund! Underbar kväll! Så enkelt och så trevligt! :) Avslutade med att ta en promenad i skogen :) Det går inte att beskriva hur underbart det är att Texas och Lotta är så goa vänner! Allt blir så mycket enklare då! Tusen tack för en trevlig kväll :) Hoppas det blir tid för fler sådana här tillfällen i sommar! :)


Underbara värme!!

Det är sååå varmt! Sitter och vettas på balkongen och solstrålarna går rakt in i själen! Balkonglådan trivs och det gör jag och hunden med! :) Med allt just nu! Vi laddar, ska gå upp 05.00 hela resten av veckan! Usch och fy jag hör jag hur tidigt det låter men idag kan inte ens det skrämma mig från att bara njuta! Vi har varit ute nästan hela dagen! Nu ska vi packa in oss i bilden och köra till Högsbo! Det blir grillning med trevliga vänner ikväll! Toppen :) Var så sugen på att hitta på nåt ikväll och som tur var fanns det fler som gjorde det och kunde, för de flesta vi frågade efter de kunde inte ;)

Jag vann, Texas la sig i skuggan innan mig ;)


Min älskade vän! <3


Balkonglådan 2010

Var inne på klart.se imorse, kollade veckans förväntade väder i Göteborg, SOL HELA VECKAN! Välkommen våren på allvar! :) Bäst skulle de bli på måndag och då är jag ledig!! Kanske kan få lite färg i ansiktet då! ;)

Inte vet jag om det blir sol, det vet man aldrig men på bra humör blev jag! Haft en del sovaöver gäster senaste tiden och dessutom har jag nya lakan i min säng så det var MÅNGA lakan som behövde tvättas! Det har jag gjort idag! På IKEA fanns förut "det perfekta"lakanet till mitt nya påslakan men NEJ de har bytt färger..... Får lägga dit mitt lila igen, det matchade ju finfint men jag ville ju ha en ny färg :( Det kanske finns någon annanstans! Hittade också en himla tjusig orkidé på IKEA, den har massa knoppar, jag är inte så duktig på att få dem att blomma ut men övning ger färdighet! :P Så därför köpte jag den, och mina andra orkidér som jag försöker få att blomma om, jag vet inte, tycker inte det händer någonting alls!! Mer än att bladen ser lite purkna ut nu :P De kanske inte trivs i gästrummet ;)

Har varit och köpt blommor till balkonlådan 2010! Det är ju ganska tidigt men jag hittade det jag ville ha! Om de dör får jag köpa nya ;) Titta och njut :)



Texas har gjort gästrummet till "sitt rum". När jag kommer hem på eftermiddagarna eller duschar är det ofta där man hittar honom eller han kommer ut ifrån. Jag bäddar sängen och sen bäddar han som han vill ha det så det brukar vara en stor rund "korg" med kudde och täcke, filten som jag har osm överkast brukar ligga ihoprullad vid fotändan och även där finns ett litet runt hål att ligga i. Nu när lakanen blev tvättade är det ju inte bäddat i sängen. Och de rena lakanen slängde jag bara på sängen när de var rena igen. Gick och duschade och när jag kom ut hittade jag vovven på "sitt rum", men han såg inte allt för glad ut ;) Antar att det är för att jag har "förstört" hans bäddning! ;) Han roar mig varje dag! ;)



Blå himmel, Blå stjärna

Har varit en dag på jobbet, en fredag. Härligt att få känna fredagstämmningen även om man bara jobbat två dagar. Härligt att åka hem från jobbet en fredagseftermiddag och veta att man har hjälpt några djur, dagen blir mer betydelsefull än om man bara hade suttit hemma. Men härligast av allt var att ett mail från examinaton låg och väntade på att bli läst, UPPSATSEN ÄR GODKÄND! Jag har skrivt en c-uppsats och den är KLAR!! Helt galet! Som lärarna på skolan uttrycker sig, man ska leva med den resten av sitt liv ;) Men för nu tror jag att jag välder att "glömma bort" den ett tag!



Bland det bästa som finns samlat på en bild!


En bubbla

Frölunda Torg är ett Stort shoppingcentrum för två mammor från landet, men även för mig. Där finns allt! Där ägnade jag, mamma och mammans kompis en heldag, det var underbart! Ingen tid att passa, ingen måste, thaimat på kvällen med glass från Lejonet och Björnen till efterrätt. Det var som en bubbla, bubblan sprack när de åkte hem till "landet". Tankar, tårar och känslor svämmar över. Det går upp och ner. Hämtade Sara på kvällen och återigen infann sig en bubbla. Nu har Sara flygit hem, långt upp i landet.

Har varit i skolan på HLR idag, imorgon ska vi gå igenom patientfall och jag ska gå in och jobba 13-21 på blåstjärnan. Texas får följa med! =) Skönt att ha något att göra imorgon kväll. Är ledig fredag till tisdag så jag har brist på saker att göra och det känns skönt att ha nåt att göra imorgon och inte bara gå hem efter skolan. Att vara ensam och inte ha nåt att göra är värre än vanligt. Innan mamma och kompisen åkte hem gick vi en dag på stan, det var i tisdags. Hittade lite små saker. Det bästa var mitt nya påslakan! Jag är NÖJD med det! Det passade perfekt i färg och det är riktigt mjukt och härligt att jrypa ner i. Jag tycker det ser ut som en stor pyjamas som ligger i sängen :)


Se så fint det blev :)


Olyckor

Olyckor händer, det är hemskt för alla drabbade. Man läser om dom och man hör om dem. Man vill aldrig att det ska drabba någon man känner eller har väldigt väldigt nära. Men det gör det. Det blev vi påminda om i lördags kväll. Luften åker in men lika fort ut, pustar och suckar men det hjälper inte. Får ingen luft. Den högt älskade Pachá har somnat in. Den vilda vackra hästen från Spanien är borta. En olycka, ett brutet ben i hagen, fanns inget att göra. Tänker på min stora syster, tänker på min familj, tänker på Pachá, tänker på lördagen men jag fattar ingenting och det värsta är att jag vet att det inte är värst för mig.


Du är mycket älskad Pachá,
av min stora syster, av en familj och av vänner.
Du går inte att glömma!


RSS 2.0