Hej då Texas!

Nu är det 2h tills jag sätter mig på tåget mot Göteborg! Resfebern stiger sakta mensäkert och är säkert uppe i 46grader nu! :P

Jag och Texas har varit på promenad, vi har varit nere och mata hästarna! Jag saknar redan vovven :( Men det är väl bra att sakna ibland! Har sagt till pappa att Texas får titta i webcamen ibland så jag får se på honom! Min hund va jag tycker om honom!

Hej svejs på er! Nu är det USABLOGGEN som gäller! Här skriver jag inte igen förän den 12-13 augusti någonting!


Hej då Matte! Kom snart tillbaka! ;)

Grillkväll!

Grillkväll med familj och mammas syster familj! Det skulle bli en härlig kväll nere vid bryggan, när vi kommer ner för att börja grilla kommer åskan och en störtskur kommer, så vi bestämmer oss för att sitta på altanen istället! Men det var minst lika mysigt! Massa god mat! Och grillad majs! Åhhhh så gott det var!

När Evve kom blev det fullrulle! Det blev vattenkrig i poolen! Och va kul vi hade! Texas önskade så klart att han också fick va med i poolen, han sprang runt runt och skällde på oss! Min vovve =)

Nu väntar jag bara på att det ska bli imorgon! Wii! Tåget går mot Göteborg 12.02, tur att de är på förmiddagen så att morgonen går lite fort! Resfeberrn är hög nu! Minst 44grader! Och högre lär den bli!


Poolbrottning med Pappa och Syster och Jonas! Texas ville också vara med!

"Kullen på toppen"

Pappa håller på med ett litet projekt! Eller man kan nog inte säga att det är så litet! Förra året började vi med att tömma vår "vedbo" på all ved. Det var inte lite ved vill jag lova! Och sen efter det har pappa byggt nya väggar och tak och renoverat "sommarsugan" som låg vägg i vägg med "vedbon". Så det har blivit ett fint hus av det nu! Till det här renoverade huset ska pappa bygga en inglasad utesittplats, vid utgrävning och dynamitsprängning har han gjort en kulle, den kollen har pappa fyllt upp med jord och idag åkte jag och mamma och pappa iväg och köpte blommor!

Efter shopping gjorde jag våfflor, gjorde såklart efter våffelreceptet från Gotland! Uuuunderbart goda! Sen har jag och pappa planterat blommor och mamma har fixat andra grejer i rabatten!

Så här fin blev kullen! =D


Djursjukvådare

Japp!  vecka 34 går jag intro som Djursjukvådare sen är det jag som har ansvaret för djuren på blåstjärnan ;) Så tänk på det när era djur blir sjuka och ni är i Göteborg ;) Alltså jag ska ju fortsätta och plugga och så men jag ska jobba extra på helger! :D Kommer äntligen få sätta lite kanyler och ta lite blodprover och ge lite mediciner! Jag är en liten fegis som inte vågat tidigare men nu är det dags och jag ser fram emot det! JAG KAN KLARA DET!! Man har ju alltid någon att be om hjälp!

Sitter vid köksbordet med min nya lilla leksak ;) Har bakat två kakor som står på kylning som jag ska bjuda på imorgon! Visste ju inte när jag köpte ingredienser till dom att jag skulle komma tillbaka efter 3 veckor men jag vet att de alltid uppskattas med kaka på Blåstjärnan ändå ;)

Borde gå och packa klart det sista, i alla fall Texas väska som ska med till Blekinge. Vovven ska vara hemma i nästan 1 månad! Fast nu kom jag på att det blir ju bara tre veckor för jag ska ju åka upp en vecka tidigare till Göteborg för att ha intro till Djursjukvådare! ;) Tyckte jag lika gärna kunne få det gjort som att gå hemma själv i huset när familjen jobbar :P Och jag längtar redan dit så jag tror jag beslutade mig helt rätt ;) Aja men det var inte det jag skulle skriva om nu, det har jag ju redan skrivit om där uppe! Den 13 augusti ska Texas opereras! Han ska kastreras. Han har urinläkage och för att slippa få en spruta en gång var 4:e månad så gör vi så här! Det ska ju ändå inte bli några Texas bebisar! =)

Återstår väl bara att önska er en bra kväll och morgon dag då! Och så hoppas jag att ni inte har missat USABLOGGEN samt att ni kommenterar mycket!!

Hej då!
/Kitty och Texas

Texas har motionssimmat!

På jobbet har vi en pool där kirurg hundarna simmar som en del av sin rehabiliteringsträning! Jag har pratat med sjukgymnasten på blåstjärnan att jag skulle vilja prova simma med Texas, inte för rehab utan bara för att motionsimma! Så idag på lunchen plumsade vovven i poolen! Texas samlade upp munnen full med leksaker, ja de hängde leksaker överallt ut munnen på honom och oj vad han simmade! Sandy, sjukgymnasten var med och hjälpte till! Men vovven skötte sig naturligtvis exemplariskt och det blev 9min simmning med en paus på 1minut mitt i! Duuuktig vovve! Sandy tyckte han hade bra komdis för han andades så bra hela tiden, jag vet inte var han har fått den ifrån men det är väl grundkonditionen från Stora Segerstad som hänger med livet ut ;) Jag tycler mest vi går på koppelpromenader och de är ju inte allt för långa de heller, inte som "förr" ;) Men som mamma sa han går nog mer än dom flesta ändå, för folk är ju tyvärr inte så duktiga på att motionera sina vovvar!

Sitter och äter pasta med pepperbiff och chilisås ;) Lxigt värre! Köttet smälter gott på tungan ;) Jag rensar frysen nu innan jag ska på semester :P Har aldrig handlat så lite som jag gör just nu! :P Får inte ens månadsbonus på ICA längre! ;)

Skulle gå på Allsång med Lotta på Liseberg idag men det har regnat och regnet hänger i luften och jag vill inte sitta dr och bli sjuk så jag får väl titta på tv om jag nu är intresserad :P  är jag ju egentligen inte vill bara se hur det går till i verkligheten ;) Men det är bara bra för då kan jag packa istället :P annars hade jag fått göra det inatt! Ikväll är nämligen sista chansen att få ner allt i reväskan! imorgon jobbarjag 12-21 och ska vara hos tandläkaren 09.30! Och när jag kommer hem vid 21 ska jag baka kaka! Det blir gott :P Och sen på onsdag åker jag hem direkt efter jobbet :P

Tur att man inte är så upptagen hela tiden :P Fast jag trivs rätt bra med de! Blir så rastlös annars! ;)

Nej nu är jag mätt och belåten, för en stund! ;) Dags att gå och packa! :P



Jag håller på att göra en fotobok till Texas! Just nu ligger den lite på is men det kommer bli så bra när den är klar! :D Men den kommer nog inte bli klar förän jag inte har nåt att göra! :P Och det dröjer ju! ;)
/K

Regn och Rusk!

Fy vilket väder vi vaknade upp till, så där vi middags tid ;) För imorse klockan 04.00 när vi gick och lade oss, då var det fint väder! :P

Väder och natten gör att orken och engagemanget i det jag gör är ungefär på minus sidan. Men jag har tvättat och efter 5h "städande" är det dammsugit och liiiite undanplockat! Det är ju alltid nåt! ;) Jag har ändå inte så mycket att göra så det gör inte så mycket att allt tar så lång tid! ;)

Texas tog ett eget initsiativ när han gick in i "hund gadroben" och plockade fram ett ben att tugga på! Han hade väl tappat bort sitt gamla och tyckte att han behöved ett nytt ;) Gadroben stod nämligen öppen för jag torkar en filt över den ;) Lika grått som det är ute får bilden bli idag! Man får ju ha lamporna tända för att se nåt! :/

Kanske ska åka och handla lite nu? Eller ska jag kanske göra det imorgon? Återstår att se vad som händer resten av kvällen!

Kram
/K & T


Fortsätt du städa mamma så tuggar jag på mitt nya ben!

Inte min tid på dygnet!

Men ibland är man uppe då ändå! Jag har haft en helt Otrolig kväll med mina goa vänner Decci och Jojjo. Vi har legat på en brygga i Bollebygd tillsammans med våra hundar osm fått simma fritt i sjön. Ni kan ju gissa vems vovve som var först i och sist upp?? Ja helt rätt! Texas så klart!

Imorgon kommer jag ta sovmorgon så länge jag vill sen ska jag försöka få tvättid och lite lust att packa kanske!?

God natt på er!

Liseberg

Har precis kommit hem från Liseberg! Men jag har inte åkt karuseller, inte en ända faktiskt! Blev bara ett årskort och inte ett guldkort på Liseberg i år så då ingår det inga karuseller!

Kunde inte bestämma mig om jag verkligen skulle åka in, de kom en åskskur precis när jag kom hem från jobbet, jag trodde det skulle sluta regna och det gjorde det så jag åkte! Har gått i t-shirt hem, det är alldeles varmt ute fortfarande, det blev en sån där helt uuuuunderbar sommarkväll!

Hade sån tur att jag fick bytt till kvällspasset imorgon, det som man egentligen inte vill ha men som passade sig alldeles utmärkt imorgon för då får jag sovmorgon!! Perffa!!

God natt på er! =)


Mini-Pc

Åhh jag är så nöjd! Sitter och bloggar från min nya Mini-Pc eller Netbook som det heter med ett sånt där fint namn! Jag har investerat i en sån för att ha med mig den på min resa till USA men även för att kunna titta på film när man åker tåg eller varför inte ha med sig till skolan! =)

Idag har det varit en jättebra dag på jobbet! Slutade klockan 16.00 och sen åkte jag och köpte min nya leksak så dagen har gått i ett!

Imorgon ska jag till Liseberg och dansa bugg med Malin och Johanna. Och på Fredag ska jag åka till Bollebygd och grilla med Decci och Jojjo och Nattis, Jojjos dotter! =) Det ska också bli kul! Så på torsdag är det nog likabra att jag bokar tvättid och börjar packa lite, eller i alla fall fundera på vad jag ska packa ner!

Nej nu ska jag fortsätta suuuurfa sittande i soffan ;O)

Hej hopp!
/K


Min nya mini-pc och det stökiga tv-bordet ;)


_____________________________________________________________________________________

Har skapat en ny blogg, USABLOGGEN!
Tanken med den är att ni ska kunna följa mig och Anna-Karin på vår resa i USA, i bilder och i text! Ni får nog lägga till den i era favoriter! ;)
Det har jag gjort!

http://usaresan.webblogg.se/

haha Göteborg igen!

Det är inte alltid lätt att komma på vad man ska ha för rubrik på inlägget. Ibland är det helt naturligt och ibalnd så går det inte att komma på nåt cleaver alls! Idag blev det en väldigt ocleaver rubrik ;)

Är alltså i Göteborg igen! Är hemma var 14:e dag i Blekinge! Men det är ju bara 36mil enkel resa så det är ju helt naturligt och ligga och köra bil där imellan ;) Inte som när man var liten och mamma och pappa väckte en "tidigt" på morgonen för man skulle åka till Liseberg och det var ju sååå långt dit! Tog ju fler timmar liksom! Det är lika långt idag, så klart, men det är inte alls lika spännande och det känns inte särskilt långt heller! :) Som mamma sa, det är olika delar av ens liv! Nu är det så här! =)

Fick en super glad överraskning när jag öppnade lägenhetsdörren och gick in! Där låg ett stoooort kuvert från MyPlanet och i det kuveret låg alla biljetter till USA resan! Hottel, flygm hyrbil och så en "resplan"! Kan inte fatta att det är så nära till "det stora äventyret"! Två veckor! Den 27 Juli åker vi!!!!

Jobbar hela veckan! Men jag hoppas och tror att det kommer bli en hel del packande i veckan! ;) Kram kram!




USA HERE WE COME!!!

En tisdag

Ja imorgon är det jobbadax igen! Jag tänkte jag skulle gå upp vid 08.00 så jag skulle bli lite trött ikväll, när klockan var 09.50 gick jag upp, det var skönt och ligga och snozza om man säger så ;) Hade inte sovit så gott heller, varit vaken flera gånger och vaknade klockan 06.30 av världens åskskur och muller och blixtar! Då blir man ju bra trött ;) Men det hade torkat upp ute när jag gick upp ;)

Förmiddagen har jag ägnat åt att gå på stan. Hade lite ärenden åt folk hemma i Saxemara och sen har jag köpt mig nya högtalare till datorn! Nu hör jag riktigt bra =) Sen har jag kollat på en "rulle", film alltså, det blev Wallander -Skulden. Ingen höjdare men nu är den sedd på! Till filmen åt jag grön sparris soppa serverad i min fina kopp som jag har fått från Gotland!! =)

Nu ska jag packa lite till hemfärden på Torsdag kväll!
/K


Min fina kopp!

Nu är det dags för fredagsmys, eller?

Nej det är det ju inte! Det är ju söndag! Men för mig och Texas som har jobbat hela veckan och ska vara ledig i två dagar kan man säga att det är dags för fredagsmys! =)

Är slut i kropp och själ så där osm man känner på fredagkvällar! Och man är så tacksam för att det är just fredag och helg! För man orkar bara inte en dag till! ;) Okej nu kanske jag tog i igen men det är ju alltid skönt att ha två lediga dagar framför sig!

Har just käkat kvällsmat efter att ha gått en härlig promenad med Liv! Vi passerade precis under ett lokalt ösregn så vi och hunden vart dyngsura men här "hemma" på vår gata, där är det lika snustorrt som när vi gick! =) Det var ett sånt där härligt varmt sommar regn och vi var bara 10min från hemma så det var mest bara mysigt att bli så där blöt!

Jag har fått den sista tentan jag gjorde hemskickad så jag kunde se vad jag hade för poäng och bara inte att den var godkänd (även om det är det som är det viktiga!). Det visade sig att jag hade studerat så där alldeles lagom mycket igen och klarade tentan med 0.5p till godo ;) Det var kryss frågor där alla kryssen kunde vara rätt beroende på hur man tolkade frågan så jag är glad att det är .5p på rätt håll, kunde lika gärna varit tvärtom! ;) Ibland ska man ha den där sista turen med sig helt enkelt!

Nu blir det "fredagsmys" för mig och vovven!
/K o T


Ännu mer bad idag!

Hehe om det var bad igår är det bad bad bad idag! Jag gick en promenad med Texas imorse sen packade jag in mig, själv,  i bilen och körde till Kåsjön! Det är en sjö utanför Partille. Hundförbud :( Jag hittade i alla fall en underbar klippa som låg i sjön, så jag gick ut till den och lade mig! Sen låg jag där, och badade och solade i typ tre timmar! Har förgyllt min fina bruna hy med lite mer gyllenbrun touch! Efter det åkte jag hem och bakade bröd! Det blev russinbröd i långpanna! Oootroligt gott om ni frågar mig! Så till middag blev det nybakt bröd och hallon smoothie! ;)

Evve har gjort en helt underbar bok till Pachá! Jag har börjat med Texas nu, har suttit i 3h efter badet idag och jag har gjort två sidor klara! Det är bara 40 sidor i boken så nu har jag att göra ett tag i alla fall! Sen vid fem, halv sex började det bli olidligt att sitta inne. Jag och Texas drog till Bergsjön och simmade! Ojojoj vad den hunden älskar att simma! Han nöjer sig inte med att stå i vattnet! Han ska simma! Punkt slut! Han fick simma i koppel för det var hur mycket folk och andra hundar som badade och hans öron stänger av sig i vattnet! Men det gjorde ju inget, det var behagligt i den lilla sjön och så fick jag lite motion också!

Nu är både jag och hunden tvättade i badkaret här hemma också! Igår efter Texas hundsim var han typ renare än innan men i den här sjön var det lite mer dy så vi behövde tvättas när vi kom hem!

Imorgon ska jag till tandläkaren igen! Jag har varit där två gånger redan, har fått "band", stål ringar runt tänderna längst in, imorgon ska de "pluttar" på alla tänderna i överkäken! Stackars min tunga, den är helt söndertrasad av de där metallringarna, och imorgon ska de in mer "skit" i min mun! Den kommer ju bli helt proppfull!! Men fint kommer de bli! Längtar!!

Jobbar helgen, det här var min vilodag! Kram på er!


Vi är ett team jag och han!

Bad idag!

Idag var det Texas tur att bada! Jag badade ju x 2 när vi var i blekinge men då fick inte Texas följa med ;) Idag var det hans tur däremot! Kunde ju tänka mig att det var rätt mycket folk ute och bada klockan 17.30 vi det "vanliga" sjöarna så jag vill hitta ett nytt ställe där bara vi kunde vara! Jag körde runt lite och till slut fanns den där! En lite sjö med en stig och en alldeles perfekt badplats för vovven! Texas njöt av varje simtag! Han ÄLSKAR vatten!

Imorgon är jag ledig! Jag har faktiskt lovat vovven ett bad då med om det varma fina vädret håller i sig! Vi får se hur det blir med det! Jag hoppades att Malin var ledig imorgon så vi kunde träffas men så var inte fallet, inte heller var hon ledig måndag, tisdag nästa vecka när jag är ledig. Det är ju bra typiskt! Vi får se om vi lyckas någon annan vecka helt enklet!


RSS 2.0