Nybadade

Ja, först var då bara jag nybadad, men för typ 20minuter sedan när vovven kröp upp i knäet för mys i soffan kom en obehaglig lukt i näsan. Vovven hade rullat sig i något väldigt äckligt och vi gick raka vägen in i badrummet! Det var ju inte många dagar sen han fick vårbadet men man kan milt uttryckt säga att han bad om ett till ;) Och det fick han!

Annars gick opponeringen bra för mig och Malin, vi tyckte att vi skötte det snyggt och examinatorn sa att vi var godkända! :) Nu är det bara vår egen uppsats som sagt som ska bli godkänd, har skickat in den idag så nu får vi väl vänta och se om hon har något mer hon vill att vi ska ändra eller om hon är nöjd! Spänningen är nästan olidlig, eller är det kanske spänningen som har satt sig i huvudet? Huvudvärk ikväll igen, hade huvudvärk igår med, då var det för att jag gått och varit nervös för opponeringen av vår egna uppsats, säkert därför jag har ont nu med fast för att vi var opponenter... Tur att man inte är så känslig ;) Igår hjälpte inte värktabletterna men idag kanske dem gör det! :P

Annars har dagen varit på topp! Liv och jag har varit på promenad i "bergen" vid Bergsjön, hon plockade en härlig påskbukett, kvistar fullt med olika slags knoppar! Sötast var "videkissen" ;) Det är VÅR i Göteborg!

Kram

Opponeringen avklarad!

Åh så skönt!! Uppsatsen är opponerad på! Det var lite pirrigt i magen innan men det gick bra! Opponenterna har gjort ett bra arbetet med vår uppsats och examinatorn, ja vad ska man säg :) Jag och Malin har suttit ner i eftermiddag och gjort de ändringar som krävdes för att skicka in den på nytt. Det kan vara så att vi får tillbaka den och får mer att ändra eller så är den godkänd nu. Det får vi se! Men det kändes i alla fall bra och det är otroligt skönt att det är över! Imorgon är det vi som ska opponera på en annan uppsats. Det är lite pirrigt i magen inför det med men på ett annat sätt! Det kommer nog gå bra tror jag!

Har varit en grådassig dag men det är ju ljust väldigt länge nu i och med att vi bytt till sommartid och vid sextiden bestämmde jag att det var dags för promenaden, vi var ute över en timme och solen hade trängt undan alla moln och all den gråa känslan och lös över oss! Det var en härlig promenad!

Har fått svar på de senaste proven från veterinären också, inget fel på honom! Vi har bestämt att vi ska avvakta och se vad som händer. Han är ju inte akut sjuk de borde ju ha synt på nåt av alla prover i så fall!



Här är den :) På väg ner bakom "skogen"!

Nu ska vi göra som solen, gå och lägga oss! Vi ska läsa lite på vår opponering innan vi somnar! ;)
Hej då!


Agilityträning

Idag har jag och Texas varit hos Eva-Karin och Lotta och tränat agility! Det var grymt roligt!!! kommer knappt ihåg när jag och vovven hoppade loss sist men han kom ihåg hur man gjorde! ;) Vi har bestämt att vi ska tävla i Juli. Tänkte om jag säger det så alla vet så kan vi kanske inte dra oss ur ;) Inte lika lätt i alla fall! ;) Vi är peppad till tusen just nu!! Bara vi hittar någonstans där vi kan köra hela banor någon gång då och då! :)

Imorgon är det dags för opponering av vår uppsats! Vi ska alltså försvara den! Det pirrar i magen just nu! Vet inte hur jag ska kunna sova, men jag klarar mig nog utan lite sömn inatt! ;) Redan på onsdag är det hemresa för mig och Texas! Vi ska fira påsk! Trevligt! Det ser vi fram emot! Får besök av en underbar vän, vi ska ha filmkväll och vi ska bada på spa!

Här kommer lite blandade bilder från dagen! :) Två hundar och två mattar som har haft väldigt roligt ihop!! :)


Våffeldagen

Idag har varit en långa dag! Var inte påväg hem från skolan förän 17.15!! Jag och Malin träffades vid 10 och har suttit och "opponerat" på den uppsatsen vi blev tilldelad. Hann med allt utom att skriva en sammanfattning om den. Det gör vi på måndag, efter att vår uppsats har blivit opponerad på ;) Det sker alltså på måndag och sen opponerar vi på en annan uppsats på tisdagen! På onsdag ska vi sitta och göra det eventuella ändringar som kommer fram efter opponeringen, om det blir några ;)

Voff-voff kissar fortfarande en massa små pölar på promenaden :( och blåsan känns inte tom när vi kommer in :( Håller på att samla urinprover, mamma du har inget på lagret? ;) *fniss*

Våfflor till kvällsmat satt fint ikväll med :) Var ju inte så länge sedan ;) Hade uppladdning med våfflor tidigare i veckan också! Och det blir nog mer väfflor i helgen! ;) Eva-Karin och Lotta kommer på en sleep over imorgon! :D

Idag var ju på ett besök hos tandläkaren också! Hon visade mig mina avtryck från förra gången och visade mig hur man skulle flytta dom vid operationen. Det är inte alls så mycket som de trodde från början och det är ju toppen! Ju mindre destå smidigare ;) Kanske!? I alla fall för min del när jag vaknar upp! Usch vill inte tänka på det! Bågen hade tyvärr smittit från en av de bakre tänderna i överkäken så vi fick byta tillbaka till en mjukare båge och så fort man byter båge spänner det i tänderna! Men det gör minsann inte så ont att det inte går att äta frasiga våfflor ;) Så nästa gång ska jag bara byta tillbaka till den bågen jag hade tidigare, fast en längre så tanden inte smitter igen ;)

Herregud va dåligt det är med bilder i min blogg nu! Förrådet är tomt ;) Jag tycker det är jättetråkigt utan bild! Tycker inte ni!? Ni är ju inte så bra på att kommentera heller, fast en del behöver inte känna sig träffade! ;)

Det verkar som om Trojanerna har gett upp Moster! Bäst! Det vet inte vem de bråkar med :)

Hej hopp!

Sweet dreams

Har varit och jobbat. Det var en väldigt bra kväll! :) Vovven har varit hemma och den bästa grannen har varit ute och gott med honom :) Måste fixa nåt till henne som tack för alla gånger hon ställer upp för oss!! GULD VÄRT!

För er som är intresserade om hur det går med vovven så var alla prover bra, ska tillbaka på fredag och tills dess ska jag vätskeregistera, det vill säga räkna ut hur mycket vovven dricker på en dag, och så ska vi samla urinprov från flera tillfällen. Det ska även tas nya prover då. Utredning pågår om man säger så :)

GOD NATT!


inget mer provsvar idag

Har inte fått något mer provsvar idag. Fullt upp på jobbet antar jag, jag ska jobba imorgon så jag får svar då i alla fall! Jag tyckte att vovven var lite bättre idag tills vi hade mystime i soffan. Utslagen han har på magen har spridit sig på hela vovven så han har utslag från halsen och på hela ryggen också.. :( men det verkar inte som att dom kliar. Blir ju helt förvirrad av hans symtom! De hänger ju inte ihop! Idag har han i alla fall inte druckit en massa, det är ju nått som är bra. JObbar som sagt imorgon, ett kvällspass, tycker egentligen inte om kvällspassen men imorgon är jag bara glad att jag ska göra något!! Hade blivit tokig om jag skulle gått hemma en dag till! Dagen har varit fruktansvärt tråkig! Har varit på promenad och har varit och tränat, resten av dagen har jag inte gjort någonting! Suck! Inte konstigt att de blir långa då, men vad ska man hitta på egentligen!?

Och så är det en massa virus som försöker ta sig in i min dator, både idag och igår har virusprogramet fångat två "trojaner", vad kommer de ifrån liksom!? SLUTA!!!!!!!!!!!!!!!!!


Veterinärbesök

Proverna visar att det är rätt så bra med Texas. Alla är bra. Väntar på odlingssvar från u-provet men veterinären trodde inte det skulle visa nåt då han är "frisk" i övrigt. Fast han läcker urin och inte kan tömma blåsan och dricker mer :(

Imorgon får vi se vad veterinären ringer tillbaka och säger, hon funderade på lite fler utredningar som kunde vara aktuella... Skönt att det fanns fler idéer om vad det kunde vara för fel i alla fall.

Har fått reda på när vi ska bli opponerade på idag ;) Det blir den 29/3 kl 10.30-12.00, det är öppet för alla som är intresserade ;) Haha :P

Fick också reda på att vi inte ska opponera på våra bästa vänner och de ska inte heller opponera på oss. Och tiderna passar perfekt! Kunde inte blivit bättre alltså!

Nu ska jag och Texas parkera oss i min säng för att läsa uppsats. Jag och Malin har blivit tilldelade en uppsats om trycksår som vi sak opponera på. Ska bli kul att läsa någon annans arbete för första gången, och inse att "gud vilket bra jobb vi gjort!" eller få ångest ;) Det märker vi, nu ska det gransaks i alla fall!

K&T

Det värsta som finns...

... är när vovven inte mår bra :(

Upptäckte vid lunch idag några droppar urin på golvet, han är röd på magen också så det har nog droppat mer som har legat och frätit på huden. Blir ett veterinär besök imorgon, så här kan vi inte ha det!

Lång dag!

Den här dagen har kännts väldigt lång! Vet inte riktigt vad jag ska göra med den! Vill bara att det ska bli imorgon!

Moster och Kusin var på ett snabbesök! Det var trevligt! Och så fick jag lite energi till att ta ut hunden och mig på en promenad! =) Solen har inte riktigt kunnat bestämma sig om den ska vara framme eller inte men lagom till att vi gav oss iväg hade den bestämt sig, den skulle vara framme! :)

Nu har vi kommit in igen och hunden, ja han skulle behöva ett bad igen men det fick räcka med handdukstorkning, han kommer ju bli lika skitig igen efter nästa promenad! ;)

Han hittade en vattenpöl att roa sig i på promenaden också, en vattenpöl, får nog formulera om mig, MASSOR av vattenpölar att roa sig i! Men de är rätt så rena, skitigast blir han av att gå på den blöta asfalten! För där är det inte rent!


Voff-Voff



För ett tag sedan hörde jag att russin och vindruvor är farligt för hunden. Min hund är uppväxt med russin och vindruvor, inte i överdrivet stora mängder men fler än 7st! Får typ ångest när jag läser det här, kan ju vara glad att min hund lever!
Skäms:( Om han en dag drabbas av njursvikt kanske jag vet varför, hur bra känns det! En redan dålig dag blev ännu sämre!

Russin och druvor: innehåller ett okänt gift som kan ge hundar livshotande akut njursvikt!! Uppkastningar och diarré är symtom upp till två timmar efter intag.

Efter 24 timmar kan akut njursvikt och kroniska njurproblem uppstå, i värsta fall kan hunden dö. Hos en del hundar behövs inte mer än 7 russin för att framkalla förgiftningstecken.

 


haha städning, igen ;)

Nu städar jag igen, som min Moster sa, det gör du ju jämnt låter det som ;) Ja det låter nog så men det är för att det blir mest ord och inte så mycekt gjort! ;) Som i torsdags när jag hade vårstädning så var det bara blommorna som städades :P Ja det tvättades ju lite med men något mer blev det inte! ;) Idag har jag. än så länge, varit på promenad med lilla T i det fina vädret :) Har dammsugit HELA soffan och kuddar och allt och TORKAT GOLVET i vardagsrummet! Sitter nu här och njuter! Balkongdörren står på glänt och frisk luft strömmar in i lägenheten! Jag har det så bra! :)

Ikväll ska jag på medicinarespexet! Anna och Henrik ska med! Ska bli kul! Har den där hallen kvar som ett MÅSTE att sätda idag för annars kommer ju all skit (salt, lera, grus) släppas in i vardagsrummet som är nystädat varje gång jag går på dass ;) Och det vill vi inte! Bilder kommer kanske sen när jag är klar! ;) Tycker om heminredningen och pyssla och flytta omkring på sakerna, blir liksom lite nytt bara för att en pryl står på ett nytt ställe ;)

Hej då!

Blommor




Vårstädning

Idag har Malin varit och lämnat in vår uppsats i pappersformat! Det betyder att vi inte ska ändra något mer i den nu förrän efter opponeringen! Så nu var jag ledig igen! Ledig torsdag, fredag, lördag, söndag! :) Idag har jag börjat städa i lägenheten! Ska åka och köpa lite nya blommor ikväll, när rusningstrafiken i tingstadstunneln är över ;) Finns ju ingen idé att frivilligt köra där igenom vid fyra tiden ;) Ja, har börjat damma fönster och blommor och skrivbordet! Det blir så fräscht och fint! :) Har tvättat alla filtar i soffan och imorgon tänkte jag att jag skulle torka golven! Det BEHVÖS! Det är ett lager grus med ett lager salt på det :(
Hunden och jag har hjälpts åt att dra in det efter våra promenader :)

Mitt i allt kom jag på att jag nog skulle klippa Texas också, han blir SÅ SKITIG nu när det töar ute, bestämde mig för att klippa ner fanorna till halva längden och klippa tassarna, men innan min nya fina sax fick sätta "tänderna" i den pälsen behvöde vovven ett bad! Nu är han vit och mjuk och go och luktar gott, och ny friserad!! Vill ju inte ta ut honom mer idag, bara ligga och klappa på honom och lukta! ;)

Han vart ju inte allt för nöjd med mitt beslut att bada idag, han såg ut som att han tröttnade på mig innan jag ens hade börjat! :) Men nu ser han rätt belåten ut i soffan :)


Orka se glad ut på kort nu mamma! Kom och torka mig istället!


Tur och Retur

Det är ett himla körandes mellan blekinge och västra götaland! Tror jag kan kurvorna utantill snart! Vovven är som vanligt en överlycklig vovve när han får åka i sin bur! Eller undra om det är bilen? Nej jag tror det är buren ;) Fast han tycker om att åka andra bilar också! ;)

Jag körde 10.30 från blekinge, slapp all rusningstrafik och var hemma i min lägenhet kl 14.00! :) Strålande solsken hela vägen och solbrillorna satt lika bra som förra säsongen!

Åkte och handlade innan alla andra slutade jobba också, skönt att ha det gjort! Nu har vi mat i en vecka till! Har haft en ris och kasslergratäng i ugnen medans jag har varit hemma och tagit det lugnt efter handlingen. Har varit ute och gått med vovven och tänkte jag skulle gå och träna, brukar gå även om jag inte är på humör om jag har bestämt det, annars blir det ju aldrig av men om jag ska gå borde jag gå nu så jag hinner i tid men jag känner att det går inte idag! Kraften i kroppen tog plötsligt slut och jag ger med mig, den vinner, den får vila idag! Den var ju på vattenpilates igår och då tog den i även om vi inte tränade kondition direkt! Nu när jag har bestämt mig för att skippa träningen ska jag nog ägen en stund åt att packa upp väskan och passa på att sortera högen med kläder på rummet!

Texas är inte heller på G idag, vet inte va det är med luffehunden men han bara ligger och ser ledsen ut :( Men man kan ju inte alltid ha bra dagar, hoppas det inte är något speciellt utan bara en trött vovve för en dag! Tur att vi ska ha filmkväll i soffan han och jag :)

Har fortfarande inte fått tillbaka uppsatsen från examinatorn! Väntar med spänning kan jag säg! Ni får såklar veta hur det går sen :) Snön smälter bort lite mer och mer för varje dag och snart kan man leka på gräsmattan igen!!
Så länge leker vi på snön! :)


Uppsatsen är klar!!

Uppsatsen är klar och inskickad till examinatorn! Nu kan vi inte göra annat än att vänta på en första bedömning från henne. När vi får tillbaka den från henne vet vi vad vi behöver ändra på och om den är tillräckligt bra för att gå upp för opponering i slutet av månaden! Spännande! Jag är nöjd och stolt över vad vi har gjort och hoppas examinatorn också tycker det är okej! Att man får ändra lite i den, flera gånger får man ta!

Nu tar jag ledigt! 7 dagar semester! Ska förvalta de bra!


Min buse!!


Blå*

Haft en toppen dag på jobbet! Vilken skillnad det är på helgerna! FÖrra helgen var det typ kaos och idag har det varit alldeles perfekt! Vädret har ju ockås varit på topp och det gjorde lunchpromenaden med vovven till en fröjd! Ringde upp min lilla mamma med :) Trevligt med sällskap! Hon berättade att Familjen Gustafsson grillade igår! GRILLA!! Jag ÄLSKAR GRILLAT!! I påsk när jag kommer hem blir det säkert grillat! ;)

Men det går ingen nöd på mig för att jag inte får grillat, ikväll har jag ätit ungsstekt kycklingfilé med rotgrönsakar och sötpotatis, samt sparris! Såsen bestod idag av sweetchili cream fraich! Kan säga att jag mår som jag förtjänar efter att ha ätit lite förmycket av det goda! ;)

Idag kändes som en riktig vårdag! Även om det var -10 grader imorse innan solen kommit och värmt upp oss! Jag har nog aldrig längtat så mycket efter vår och sommar som i år!! Va underbart det ska bli!!

Den här staden är inte byggd för stora mängder snö, Texas och jag hittade snön de försöker göra sig av med! Mängder med snö!!!



Här finns mängder med snö!! ;)


Bakat bröd!

Idag har varit en bra dag! Jag och Malin har suttit och skrivit diskussion, den blir ju aldrig klar! Vid lunch hittade vi Anna och Johanna och sen pratade vi och pratade och pratade och sen försökte vi skriva lite till innan Anna och Johanna kom tillbaka och vi pratade lite till! ;) Klocka tre bestämde vi att det var lika bra att lägga ner försök till att skriva mer och alla fyra åkte in till stan! Johanna var duktig och lämnade blod och vi andra tittade på! ;) Jag har lämnat ett par gånger men jag är förkyld nu och känner mig trött som det är så jag avstod denna gången! Var inte hemma förän klockan sex så det var bara att slänga in väskan och ta hunden på en promenad! Solsken idag med och vi njöt av en härlig kvällspromenad!? Kan man kalla de det? Jaa klockan sex är det ju kväll!

Blev kycklinggryta till kvällsmat samtidigt som jag bakade bröd! Och nu har jag tittat på en film, Allt för min syster, jag brukar inte gråta till filmer men det har blivit en hel pöl idag! Och så har det blivit nybakat bröd med smör på till kvällsmacka! Väääldigt gott! :) Det är de trevliga människorna från min GUA praktik som fått mig att göra eget bröd ;)


Min nybakade limpa :)


Nya tag!

Idag är det sol och -3 grader! Hunden och jag har varit ute på en härlig morgon promenad! Känner att idag är dagen då jag får ta nya tag och sluta vara trött och sjuk! :P Har mycket att göra och har inte tid att vara sjuk (tips från kennel mamman ;)) Är strax påväg till skolan för att träffa handledaren! Hoppas hon har mest positiva saker att säga! Sen ska jag och Malin fortsätta skriva en diskussion! Känns som att det kommer ta tid!

Igår skulle jag tvättat, bokade tid måndagen den 29/2 men fick surt uppleva att det inte fanns 29 dagar förra månaden! ;) Fanns tid ikväll i alla fall så ingen större skada skedd! ;)

Ha en bra dag!


Vovven och hans pinne på kvällspromenaden igår :)
Han fick en kommentar på jobbet i helgen, att han hade så kloka ögon, jag tycker mest han ser mallig ut över en söndertuggad pinne ;) Vet inte om det är så klokt! ;) Men jag tycker om honom ändå!! <3


Sjukling

KÄnner mig som en sjukling, igår var en jobbig dag på jobbet, ont i halsan, ont i huvudet, och täppt i näsan... Jag var säker på att jag hade feber när jag kom hem ockås, tempen visade 36.6, nähä så sjuk kanske jag inte var! Men efter de två veckor jag har haft med praktik och avsluta med en jobbhelg så kanske det inte är så konstigt om kroppen säger ifrån. Jag lyssnade på den, ringde Malin och sa att jag behövde vila, så vi ska inte ses fören 12.30 idag! Har legat i min goa underbara varma säng i över 12h och sooooovit! Det behövde jag! Jag hoppas halsontet och förkylningen fattade vinken och drar sig tillbaka illa kvickt!

Imorgon ska vi träffa handledaren för vår c-uppsats, kanske för sista gången, om mindre än 14 dagar ska den vara inlämnad och klar! Vi har lite att göra och stå i dessa veckorna, men vi ska hinna bli klara i tid!

Och vilket OS vi har haft! GRATTIS TILL OSS!! :D Har varit underhållande, spännande, och ibland riktiga pulshöjande medaljlopp vi har varit med på! TACK!

RSS 2.0