Varning - April April!!

Imorgon är det 1:a april! Vill bara förbereda alla på en dag full av bus och överraskningar! Det hoppas jag att det blir i alla fall! Fast bara snälla bus ;) April april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill!!

Idag har det inte varit någon bra dag. Är trött och kättirriterad. Ringer min tandläkare och säger att jag faktiskt inte kan dra ut mina två sista visdomständer på VALBORGSMÖSSO AFTON! Har faktiskt planert att åka till småland och dansa bugg med mina underbara vänner då! Förklarar också att de ligger rätt långt efter i tidsplanen och jag vill inte behöva skjuta på min käkoperation i oktober 2010 för att de har tagit dom 6månader att dra ut två tänder och jag därför inte kan få nåogn tandställning (ska ha tandställningen 1½år innan op). Trött och irriterad säger hon till mig att ringa "min" tandläkare, som har dragit ut en av tänderna och inte ens visste att jags kulle göra en käkoperation, och bestämma hur jag skulle göra. Min bägare rann över och jag blev jätteledsen. Tycker verkligen det är jobbigt, allt som har med tänderna och operationen och göra, och så får man känslan av att det inte ens vet att man existerar elelr vad man ska göra för behandling! Ringde mamma som inte kunde svara i telefon och låg inne på mitt rum och tyckte synd om mig. Hörde hur Texas försökte trycka upp dörren med nosen, han hoppades väl att den inte var helt igen dragen, när det inte gick lade han sig utanför dörren och där låg han tills jag kom ut. Tog med vovven ut och gick och satte mig på en sten, Texas kände att något var fel och kom och satte sig brevid mig och pussade mig på kinden. Där satt han tills jag inte kunde låta bli att le och klppa om honom och säga till honom att springa och lukta på sina buskar ;) Jag finns där för honom och han finns där för mig! Om och om igen när vii behöver varandra!

Nu är det dags att gå till sängs, svårt att somna och klokcan står på 05.00 för tredje morgonen, det tar på krafterna att vara uppe så tidigt!

God natt på er alla som har några timmar kvar innan det är lägg dags! =)

Söndag förmiddag

Sen jag skrev sist har krokusarna hunnits gömas under ett täcke av snö, snön har smältit undan och de är nu på väg att åter slå ut i blom! Jag har även avslutat v2 av 4 på min praktikplats. Igår städad jag här hemma sen tände jag alla ljus och som så säker många andra gjorde släckta jag alla lampoar mellan 20.30-21.30 då det var Earth Hour. Jag kan ju inte direkt säga att jag vet varför men jag gjorde det i alla fall ;) Hade film kväll så varför ska man ha lampor tända då? Det var jag, Katt och Texas som tittade på film, vi kollade på Arn- andra delen, kommer inte på vad den heter. Såg den första på bio med syster och alltid kul och se fortsättningen.

Idag kommer det en som ska prova min balklänning, håll tummara för att den passar henne och jag får den såld! Vore super kul!

Och så var det ju det här med klockan, jag hade klockan ställd på 08.00 för att gå upp och tvätta men klockan var ju 09.00 då ju :P Inte lätt att hålla reda på allt! Den här dagen kommer i alla fall gå fort! Det känner jag på mig!

Den 7 april flyttar Decci och Katt. Texas och Katt kommer sakna varandra, det kan jag lova. Det hittar på allt möjligt bus tillsammans!


Våningssäng

Min Bästa Vän! :)

Texas är den bästa vän man kan ha, och han är bland det mest överseende djur man kan ha, så smart, så intellegent, så genom go i hela hjärtat. Min vovve, min vän, min Texas!Solen har varit framme ett par dagar och det syns i rabatterna, vem får inte vårkänslor av det här liksom!?


Ta en paus och njut av dagen! Det gör vi!

Praktiken, nu "bara" 3 veckor kvar!

Tjo! Helgen och dagen är avklarad. Är en mycket trevlig avdelning jag är på och jag har det bra MEN det finns typ ingenting att göra! Men men jag tror jag ska fixa det i alla fall ;)

Har ingen lust att skriva med idag...

Imorgon är jag ledig så då händer det säkert något mer spännande =)


En fredag, eller?

Veckan blir helt konstig när man är ledig "mitt i den", torsdag fredag kanske inte är mitt i men nu sak jag jobba lör,sön,mån och sen vara ledig en dag och sen jobba tre dagar till. När har man då helg? Det jag har haft nu måste ju vara min helgledighet? I alla fall känns det så och det är jättekonstigt att det är Fredag ikväll :P

Idag har varit en konstig dag :P Gick en promenad med vovven imorse, sen tog jag och Decci bilen till macken, ja efter att ha kört runt typ hale Göteborg föra tt leta efter någonstans att tvätta bilen med svamp och avfettning, lång historia men vi hade i alla fall kul! Till slut blev bilen tvättad och nu blänker den fint i solskenet, inte sol nu men i eftermiddags ;) Sen var vi hemma en stund, Decci fick reda på att hon med den allra största säkerheten börjar jobba i maj i Stockholm, det betyder ju så klart att hon lämnar mig och Voff-Voff här i Göteborg också ;) I alla fall bestämde vi oss för att fira på något sätt, och så kom vi på att Decci nog ska skaffa bil i Stockholm och hon vet va hon vill ha så vi åkte till bilhandlaren och provkörde bilen :P Sprillans ny bil ;) Det var också kul :P Sen begav vi oss in till Korsvägen och åkte högts upp till topp-resturangen på Gothia Towers, Heaven 23 heter den, där åt vi en lyxigkvälls macka, Kingsize räsamörgås med färska västkusträkor, kan ju bara säga att den var värd varnenda krona! Åhhh va gott!

Nu är det alltså jobb i dagarna tre som gäller! 12.00-21.30 lördag söndag och 08.20-16.00 på måndag ! Bara att ladda, det är ju inte så fysiskt arbete och man springer inte så mycket som jag är van vid men man ska ändå vara på G hela dagarna! Ni som inte jobbar utan sak vara lediga nu önskar jag en riktigt skön helg!

PoK

Vårrus!

Underbar dag! Det har det varit flera dagar här i Göteborg nu men jag har jobbat! Idag är jag ledig. Dagen började med en tur in till stan med D, vi köpte blomjord och jag åt årets första mjukglass! Älskar mjukglass! Sen när vi kom hem planterade jag om våra blommor, haha, jag vet vi är lite roliga men varför köpa nya när man kan ta hand om de gamla ;) Nu hoppas jag att de ska få ny energi och blir ännu större och ännu grönare till sommaren! Medans jag gjorde det bakade Decci scones så när jag var klar åt vi nybakade scones i vårsolen på balkonngen! Lovely! Är rödblossig på kinderna efter den stunden! Sen! Sen tog vi fram ALLA våra skor! Vi slängde några par var, alltid lika svårt att slänga skor tycker jag/vi, man kan ju alltid ha den till nåt ;)  Vår skohög blev rätt stor!


Katt och Texas undesökte högen noga ;)Just nu står en 1,3kg tung kotlettrad i ugnen, den tillsammans med riktiga klyftpotatis och grönsakar i ugn blir en smarrig kvällsmat ;) Lite senare ska jag också gå på bio med Liv, det blir Män som hatar kvinnor!

Ha de great! Och just de, jag fick jobbet på Blå Stjärnan ;)

Tidigt tidigt

Klockan är 05.41 när jag börjar skriva här, usch så tidigt! :P Va gör man uppe mitt i natten ;) Texas och jag har varit på promenad och jag sitter och äter frukost, jag är nog en av dom som verkligen njuter av frukost, oavsett hur tidigt det är, frukost är det bästa målet på dagen! :D

Har de bra på praktiken! Idag går jag bara till lunch för sen har vi möte i skolan, har inte varit så mycket att göra på praktikn, fast första vecakn är väl alltid en kom-igång-vecka! Mer rapport senare! Ha en bra dag!

Saxemara

Det är en helt underbar dag hemma i Saxemara. Jag och Texas var uppe innan tuppen, det vill säga 06.00! Bilen skulle in till Karlskrona och byta framruta och för att limmet skulle hinna torka var de tvungna att ha den direkt på morgonen när det öppnad! Det betyder att den här dagen kommer bli väldigt lång :P Har ju redan varit uppe i 4h! Men man hinner göra väldigt mycket också. Som tur var tog jag med kameran hem så Texas och jga har tagit en timmes lång promenad tillsammans med kameran, nu biter det gått i kinderna av kylan (det var -6 grader när jag och pappa körde imorse!) Nu är det nog närmare nollan men det biter ändå ;) Det är en helt underbar vår sol med värmande stårlar så det kommer nog bli varmare hela dagen!


Texas njuter i fulla drag av öppna fält och solsken i blekinge, Undrar va han tänker på!


underbara!


Vilken utsikt ;)


I byn går det en busslinje, två turer, en in till stan på morgonen, och en hem på eftermiddagen ;)


Där solen ännu inte hunnit värma var det frostigt!


När man har fullt upp med att ta kort får hunden gå med sig själv, sen får han vänta in mig ibland också ;)

Det var vår lilla morgon prmenad i bilder! Hoppas ni får en lika bra start på dagen som vi har!

Examination imorgon!

Imorgon är det dags att ha examination i delkurs 2 i kursen Omgivning. hälsa och ohälsa 30hp. Detta är bara en av tre delkurser i den kursen, men imorgon är en tredje del klar. Vi ska inte ha någon "vanlig" examination, det vi kallar salstena, vi ska ha en muntliga redovisning. Vi har fått i uppgift att ta fram fakta om folkhälsan i en stadsdelsnämd i Göteborg. Vi har stadsdelen Lärjedalen. Vet ni hur galet mycket statestik det finns att hämta på internet!? Bara man vet vilka sidor man ska gå in på och vad man ska söka efter finns det hur mycket som helst. Det är skönt att variera examinations sätt lite, inte lika nervöst imorgon, känner mig rätt säker på det jag och min grupp har åstadkommit. Dessutom har varken vi eller lärarna aldrig provat de här då vår klass är först på den "nya" sjuksköterskeutbildningen så vi är som försökskaniner, det betyder att alla tolkar allt vi gör lite olika och lärarna har ofta överseende med detta. Annars hade det ju inte funkat :P

Efter skolan ska Texas och jag sätta oss i bilen och fara hem hem hem. Bilen ska besiktigas och få en ny framruta! Den här gången är det ingen annan än kölden som har spräckt den, kommer se så bra ut när jag kör tillbaka, hem, till göteborg på söndag ;)

Om jag hade flyt igår med allt jag gjorde började den här dagen lite mer knasigt. Ställde klockan på 08.00 igår, skulle vara i stan vid 10.00. Vaknade flera gånger under natten och tänkte att nu ska jag snart gå upp, men nä, klockan var halv två, sen var den tre och sen var den halv sju. När jag gången därefter tittade på klokcan var den 09.23!?!?! Hur sjutton blev den det!? Och vem stängde av klockan, jag har inte den blekaste aning om att jag har gjort det! Och Decci som skulle upp samma tid som jag hade också försovit sig och inte märkt att klockan var så mycket, hon kom ut ur ducshen när jag sladdade runt i lägenheten och tog på mig kläder. Mackan bredde hon sedan åt mig och hon tog morgonpromenaden med hunden, så jag och mackan gick till spårvagnen och jag var just in time i staden! Har nog aldrig försovit mig, i alla fall inte i 1½h, dessutom var det ju inte ens tidigt och jag hade lagt mig redan 22.15 kvällen innan, fattar inte hur jag kunde sova så länge :P

Den här dagen börjar ta slut nu, imorgon står klockan på 06.30, får nog ställa två klockor så jag inte missar min examination imorgon, vore ju lite tragiskt! God natt på er!Texas


Fint väder/dåligt väder

Morgon började med en rätt gråmulen dag, ingav ingen större förhoppning om att molnen skulle lätt. Det gick några timmar och när Texas och jag gjort oss redo för att gå på morgonpromenad tilltade några solskensstrålar fram! De var bara en kort stunde men jag hade redan bestämt mig för att ta kamran med mig för att ta slut på batterierna, kunde inte tajmat det bättre! När vi kom tillbaka in fördrevs ytterliggare några timmar och sen gav Decci och Niclas sig iväg till jobbet, jag åkte till Allum! Det bästa stället som finns! Köpte nya träningsbyxor, har kollat på dessa länge och när jag var och tränade igår så kände jag att nu var de precis vad jag behövde! Och så handlade jag lite mat, har förövrigt sökt jobb där, på Maxi, om jag inte får jobba på Blåstjärnan hoppas jag mest på att jag får jobba där med varierande uppgifter som att sitta i kassan och plocka upp varor och så. Vet ju var nästan allt finns i affären nu efter två års shopande där så det skulle nog inte vara så tokigt! Har fortfarande inte hört någonting från något ställe jag sökt jobb på =/ Börjar bli lite orolig... MEN jag har fått en back-up plan av en klasskompis som jobbar på ett sjukhem där de är akut behov av sommarvikarie och de ville att jag skulle höra av mig om jag inte fick nåt!

Dagen har för övrigt gått jättesnabbt, Texas och jag har precis varit på promenad och regnet har hängt över oss, vi var ute lite drygt en timme och varken hund eller jag blev blöta eller skitiga, nu däremot öser regnet ner, sån tur kan man ha med vädret i Göteborg ;) Om man är skicklig ;) Kram på er!Den vackraste <3!


 

Cruft´s 2009

Lördagen har ägnats åt att anpassa tiden till att kunna se det jag ville från Cruft´s. Det var idag Frida Binette och hennes vovve Alice, som jag och Texas för övrigt haft som föreläsare 2 gånger på Stora Segerstad ;) Hon skulle i alla fall tävla för Sverige i Freestyle, dans med hund, kunde ju inte missa detta och de kom på enn 2:a plats! Grattis Sverige, Grattis Frida! Sen kollade jag in gruppfinalen för Gundog´s (grupp 8) den Engelska Springer Spanieln kom på en 3:e plats! Woho!

Sen har vi haft en riktigt film kväll och nu ska vi äta banan och choklad och kolla på en till film! Ha de bra allihop!

Tid över, nytt utseende på bloggen!

Woho! Jga har engagerat mig lite i blogginställningarna. Har inte mer ork eller lust att fixa mer just nu men nu vet jag i alla fall hur man får bloggen liite mer personlig! =D

Salsadans!

Ikväll är vi 8st pers som ska till Rio Rio och först äta buffé och sen dansa salsa. De har drop-in nybörjar kurs så det blir en hälsosam efterrätt ikväll! De flesta människorna är från klassen och då Decci och nån pojk! Ska bli hur kul som helst! Roligt att gå ut med lite nytt folk också. Inte riktigt samma sak att umgås i skolan som att gå ut en fredagkväll! Jag och Decci trotsar kylan och bär klänning! Det är after work också så vi lär va snyggast på stället *haha ler* Det kommer bli super! Texas och jag har varit ute en timme idag, också, har blivit riktigt ambisös senaste tiden! =D

Ja annars händer det väldigt lite här hemma just nu, står i alla fall ingen disk och väntar på och bli diskade längre i de här hushållet, har man inget och göra är det renare hemma! Tror jag har dammsugit 3 gånger redan den här veckan! Så ofta brukar jag ALDRIG städa annars! Det lär ju inte bli en vana i alla fall men bra för stunden :D

Vill sååå gärna veta hur det blir med sommarjobb i sommar! Håller ju snart på att smälla av, jobbigt att inte veta om man får något, jag MÅSTE ha ett jobb!!! Det som är jobbigaste är ju att jag bara kan jobba mellan v23-30 för sen, SEN BÄR DET AV TILL USA!!! =D Men arbetgivarna tycker inte riktigt om det :P Lite för tidigt för deras smak! Får ändå hålla tummarna att de behöver mig nånstans! Ha en bra kväll folket! Over and Out!


Cruft´s 2009

Sitter och roar mig med att kolla på webbtv direkt från Cruft´s i England! Här är länken om det är fler som har en tråkig stund eller vill se vad de håller på med just nu ;) http://www.cruftslive.tv/

Någon gång ska jag dit! .Slut ;)

Wii

Jaha så var denna veckans skolarbete slut. Allvarligt det här är ju inte sant!? Fast egentligen har vi ett seminarium på fredag men det går jag inte på!? Nähä men då hade jag ju haft nåt att göra iaf...! Fast vi ska skriva en debattartikel dit och motiver för och emot omvårdaden på ett äldreboende, men jag tycker att jag redan kan debattera på ett bra sätt :P Jag tycker nämligen alltid att jag vinner i slutändan ;)

Ikväll har jag varit hemma hos en klasskompis och spelat Wii i flera timmar! Skitskoj om du frågar mig, vi har spelat Wii Balance Bord, så man får lite gratis träning på köpet ;) Bland annat gjorde vi lite armhävningar och lite Step på ett Arobics pass! Vältränade nu elelr vad säger ni!? Förövrigt hade Majas dotter dagen till ära tagit på sig Hello Kitty byxorna bara för att jag skulle komma och när jag gick in genom dörren ropade hon från övervåningen -Hej Kitty! Jag har fått ett nytt spel! Vill du se!? Bra att man kan vara populär utan att ha träffats förut ;) Mamma berättade också att hon var tvungen att ha just de byxorna när Kitty skulle komma på besök samt att hon nu stolt kunde säga till sina vänner att hon träffat Kitty ;) Ja, bara att inse! Jag är barns stora idol nu mer!

I fredags var jag och framkallade foton! Jag och Decci stod och kollade på fotografierna i affären, kan ju inte vänta tills man kommer hem :P Och vi konstaterade att det är en annan sak att se bilderna "på riktigt" än på datorn. Blir ju inte så mycket framkallat nu när man kan sitta och titta på bilderna om och om igen helt grattis ;) Alla korten blev naturligtvis super bra, för jag valde ju bara dom bästa! Så imroogn ska jag fixa ihop albumen de ska sitta i! Kommer bli trevligt! För övrigt är det Salsa planer pågång på fredag! Kommer bli grymmt! Ha en bra kväll!

Tjillevippen!

Vasaloppet

Var hemma vid halv fyra tiden inatt. Det var en annorlunda kväll och jag var både glad och irriterad men mest glad och nu i efterhand kan man inte göra annat än att skratta, Men, suck på vissa människor! Satte klockan på 09.00 men flyttade fram den en timme när den ringde, vid tio gick jag dick upp och gjorde frukost och hamnade i soffan. Det var visst dags för vasaloppet idag och efter att ha kollat en stund när jag åt var det lite spännande att se vem som skulle vinna ;) Rätt man vann enligt mina analyser ;)

Sen tog jag och stoppade en sax i fickan och tog med mig vovven ut och klippte till tassarna lite. Det var välbehövligt i det här vädret, herregud var mycket grus det fastnar i tasshåret ;) Men nu är det borta! :P

Tjolahopp!


RSS 2.0